Lucruri noi din Levitic

Omul care se inchina
Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Lucruri noi din Levitic

Post by AlexB »

In capitolul cu "Felurite legi" m-a surprins urmatorul lucru.

Incepand cu Lev 19:9 sunt enumerate niste legi cu "sa nu". Sunt grupate in general cate doua legi inrudite in fiecare verset. Surprinzator (poate...) este versetul Lev 19: 16 unde barfa este infratita cu uciderea. Deci, daca barfesti pe cineva, e ca si cum l-ai omori, inteleg.

Mai este un verset in Biblie care intareste ideea aceasta. Versetul zice ceva de genul "haideti sa-l omoram cu vorba".

Atentie deci la neatentia cu care vorbim uneori.
Andrada

Re: Lucruri noi din Levitic

Post by Andrada »

Mie mi-a placut Lev 26:13. Mai ales ultima parte!

Stiam ca pozitia corpului ne influenteaza starea! Incearca sa stai cu capul aplecat, spatele mai cocosat si privirea in pamant! Cum te simti? Iti vine sa zambesti?
Acum indreapta-ti spatele, tine-ti capul ridicat si priveste inainte(eu as zice sa privesti in sus ;;) )...
Zambesti?! Ce s-a schimbat in ultimele 10secunde?

Desi poate ai citit deja, versetul 13 spune: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru, care... v-am facut sa mergeti cu capul ridicat."

Dumnezeu ne-a creat sa zambim si ne-a dat motiv sa stam drepti: suntem copiii Regelui! 8->
Mariella

Post by Mariella »

* imi place ca Dumnezeu lasa unele lucruri la latitundinea noastra.... 'dupa pretuirea ta' (ex.Levetic 5.15)
*in cap 5 minciuna fara voie este in aceiasi categorie cu atingerea de lucruri necurate iar ispasirea se facea prin alegerea intre o oaie, o capra, doua turturele,2 pui de porumbel sau a zecea parte dintr-o efa de floarea fainii....de multe ori minciuna fara voie noi nici macar nu o luam in seama...
* un om care este necurat si mananca din jerfa de multumire (care nu era interzisa oamenilor curati) era pedepsit cu moartea 'sa fie nimicit din mijlocul poporului sau' cap7.21...e bine sa ne gandim la asta, amintindu-ne ca Dumnezeu e acelasi..
* cap.6 2-5 arata ca furtul vine impreuna cu minciuna .
AlexB
Administratorul site-ului

Post by AlexB »

Mariella wrote:* imi place ca Dumnezeu lasa unele lucruri la latitundinea noastra.... 'dupa pretuirea ta' (ex.Levetic 5.15)
Daca iti place, inseamna ca esti om rar. Nu prea multi mai sunt facuti din materialul din care esti facuta tu.

Personal, intalnesc din ce in ce mai des oameni care tocmai asta nu le place: sa faca lucruri dupa pretuirea preotului!

Razvratirea este ridicata la rang de virtute. "Cine este pastorul sa-mi zica mie ce sa fac? Este intre mine si Dumnezeu problema asta" am auzit nu o data...

Si totusi in acest verset se spune clar: unele lucruri trebuie facute dupa pretuirea preotului. :)
Post Reply

Return to “Leviticul”