Meditații

Post Reply
pollianna

Meditații

Post by pollianna »

După Estera, Rut a fost personajul feminin ce m-a interesat într-un fel aparte. Expresiile, încurajările, binecuvântările, ascultarea, încrederea dintre personaje și nu în ultimul rând slava Lui, îmi dau impresia că am intrat pe ”celălalt tărâm” :)

”Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: „Domnul să fie cu voi!” Ei i-au răspuns: „Domnul să te binecuvinteze!” ”
”Și el a zis: „Fii binecuvântată de Domnul, fiică!” Această faptă de pe urmă mărturisește și mai mult pentru tine decât cea dintâi, că n-ai umblat după tineri, săraci sau bogați.”
”Și Naomi a zis: „Fii liniștită, fiica mea, ..” și versetele pot continua. Oare foametea, necazurile au influențat în vreun fel felul oamenilor de a se raporta unii la alții?!

Mi-a plăcut și comentariul de aici http://www.enduringword.com/commentaries/0801.htm despre călătoria lui Rut.
Andrada

Re: Meditații

Post by Andrada »

Multumesc pentru cometariul despre calatoria lui Rut! 8->

Cateva idei pe care le-am notat in carnetelul meu:
Elimelec= "Dumnezeul meu e Rege".. dar nu prea s-a comportat ca si cand Dumnezeu ar fi fost Regele sau! A plecat din Betleem(="casa painii") spre Moab, indepartandu-se de tara promisa.

Credinta noastra in El in momentele grele, va fi de cele mai multe ori marturia care ii va face pe altii sa-L cunoasca pe Dumnezeul nostru.
Daca te gandesti ca prin compromis iti vei convinge prietenii si familia sa vina la Isus ... te INSELI! ("Perhaps you are sincere, but you are mistaken"!)
Nu vei castiga pe nimeni pentru bine, facand compromis cu raul!

... sunt multe idei dragute... dar am sa va las si pe voi sa scrieti ce v-a placut! ;;)
Andrada

Re: Meditații

Post by Andrada »

Vorbeam inainte de ironia sortii... Cartea Run incepe in Betleem („Casa Pâinii”), dar e foamete in tara. (Rut 1: 1) Poate pentru că oamenii nu au ascultat sfatul lui Dumnezeu (Deut 11: 13-17).

Vă puteți gândi la alte vremuri când a fost foamete?
În timpul lui Avraam (Gen 12), a lui Isaac (Gen 26), a lui Iacov (Gen 42) - și oamenii lui Dumnezeu, prefera sa mearga intr-o țară păgână :(

Dar chiar și atunci .. Dumnezeu poate schimba lucrurile .. El este întotdeauna soluția!

Si dacă este vorba despre un alt tip de foamete (Amos 8:11) ... soluția e tot (la) Dumnezeu! .. și in final, ne dăm seama că, la fel ca Ruth și Naomi, pentru a putea obține o parte din țara făgăduinței ... avem nevoie de un rascumparator..
noi avem nevoie de El! 8->
Post Reply

Return to “Rut”