Noutati

Dumnezeu a ascultat
Andrada

Re: Noutati

Post by Andrada »

Ce binecuvântare sa recitesc postările... si abia astept sa adăugăm la ele... sunt atâtea diamante de găsit! 8->
Ieri am citit iar 1 Sam 3... in paralelă am citit si Comentarii Biblice:
"When but twelve years old, the son of Hannah received his special commission from the Most High (The Signs of the Times, December 15, 1881). 2BC 1010.6" - 12ani... si Samuel a acceptat chemarea :)
"God will work with children and youth who give themselves to Him. Samuel was educated for the Lord in his youth, and God passed by the hoary-headed Eli, and conversed with the child Samuel (Manuscript 99, 1899). 2BC 1010.7
By this we see that the Lord will pass by old, experienced fathers connected with His work if they neglect their duty in their home life (Letter 33, 1897). 2BC 1010.9

Știu ca Dumnezeu va avea mereu oameni... (si) tineri... cu care va putea sa lucreze... ma rog sa fim toți gata sa ne acceptam chemarea azi! O:-)
Andrada

Post by Andrada »

Iar sunt la viața lui Samuel...
Despre cine va amintește acest verset?
1Sam2:26 "And the child Samuel grew on, and was in favour both with the LORD, and also with men."

Ce special sa fii descris într-un fel in care Cel căruia îi servești va fi descris la rândul Lui. (si nu numai Isus a fost descris asa)

Si ma mai gândeam la mama lui Samule... putea sa aibă îndoieli să-și dea fiul in mâna unui părinte care nu a facut o treaba foarte buna cu copiii lui... cred ca asta arată cat de mare a fost credința ei, nu in "tatăl pământesc" ... ci in Tatăl Universului... nu in Eli... ci in El!
AlexB
Administratorul site-ului

Post by AlexB »

La grupa de la Școala de Sabat, am facut următoarea provocare: la fiecare personaj biblic pe care-l studiem, în fiecare sabat sa aducem câte 3 asemănări cu Isus (cu Samson fost greu :))) ). A ieșit o treaba frumoasa, la sfârșit cred ca le voi pune toate la un loc.
AlexB

Post by AlexB »

Revenind un pic la Ana. Ati observat cum zice ea când îl aduce pe Samuel la Eli?

Ceva de genul "Eu sunt femeia aceea care stăteam aici și ma rugam și dumitale ai zis ca sunt beată". Ce denota asta?...
Andrada

Post by Andrada »

AlexB wrote:
17 Mar 2018, 06:19
Revenind un pic la Ana. Ati observat cum zice ea când îl aduce pe Samuel la Eli?

Ceva de genul "Eu sunt femeia aceea care stăteam aici și ma rugam... ". Ce denota asta?...
denota ca a ales sa tina minte doar ce e important! 8-> O:-)
1 Sam 1:26. Ana a zis: "Domnul meu, iarta-ma! Cat este de adevarat ca sufletul tau traieste, domnul meu, atat este de adevarat ca eu sunt femeia aceea care stateam aici langa tine si ma rugam Domnului.
AlexB

Post by AlexB »

...si chiar daca a tinut minte ca Eli a insultat-o, a ales sa nu aminteasca asta. Iar asta imi arata ca iertat cu adevarat. Nu totdeauna e o condradictie intre "te iert" si "nu te uit".
Andrada

Post by Andrada »

Am recitit 1 Samuel 23 și mi-au plăcut următoarele lecții:
- “au spus lui David” (v.1) care încă nu e rege;
- desi David are suficiente motive sa decidă ce sa facă cu aceasta informație, (motive sa nu meargă la lupta: era treaba regelui sa protejeze cetatea; David era fugar și ar fi devenit vulnerabil; oamenii lui aveau un trecut îndoielnic -1 Sam 22:2) … DAR “David a întrebat pe Domnul” (v.2) 8->
- Saul nu merge la Cheila ca sa salveze cetatea și sa lupte împotriva filistenilor (inamicii poporului), dar “cheamă tot poporul la război” (v.8) împotriva lui David (inamicul lui).
- David putea sa aleagă sa lupte împotriva lui Saul (multi din Cheila ar fi fost răniți/omorâți in timpul luptei).. dar … alege sa întrebe din nou pe Dumnezeu “adu efodul” (v.9) .. și din nou ASCULTA O:-)
- Ionatan îl încurajează pe David și cei doi reînnoiesc (v.18) primul legământ (2 Sam 18:3; 20:16) - fapt care nu anulează primul legământ, ci dimpotrivă îl validează.
- pentru fiecare “Ionatan”(v.16), satan va aduce “Zefiți”(v.19)… dar cu Dumnezeu suntem mereu in siguranța / MAJORITATE.
- din senin – de fapt, din cer – un sol a venit la Saul și l-a luat de lângă David pentru a lupta împotriva filistenilor. Mâna lui Dumnezeu a fost atât de evidentă, încât David și oamenii lui au făcut o amintire a locului: Sela-Hamahlecot - Stânca împărțirii (eng. Stânca de Scăpare). :x

Lecția preferata: ! Chiar dacă situația pare evidentă, întreabă pe Dumnezeu care e planul Lui ! 8->
Post Reply

Return to “1 Samuel”