Ce ati gasit interesant in Geneza?
Ce ati gasit interesant in Geneza?
De fiecare data cand citesti Cartea gasesti cate ceva nou. Tu ce ai gasit nou in Geneza?
Re: Ce ati gasit interesant in Geneza?
Mai inainte de toate, felicitari pt forum!
Biblia e plina de lucruri interesante, sa va zic unele pe care le-am remarcat incepand sa recitesc din scoarta in scoarta Biblia, animata de gandul ca mai multi prieteni fac acelas lucru (multumesc Manuela):
- in Geneza 26.20 aflam ca robii lui Isac au sapat o fantana si ca pastorii din Ghergar si pastorii lui Isac s-au certat din pricina ei, va mai amintitii cu au denumit fantana cei din familia lui Avram? "Esec"adica "cearta" ...eu am folosit acest joc de cuvinte pt a sublinia ca de cate ori ne certam putem sa fim absolut siguri de esec, sau altfel spus : nu e drum mai sigur spre esec decat cearta
-mi s-a parut interesant ca Iosif dupa ce a primit stapanire peste toata tara Egiptului (Geneza 41.41) a numit acest teritoriu "tara intristarii mele" (Geneza 41.52)....atat de multa valoare are bogatia fara linistea sufleteasca pe care ti-o da loculsi oamenii dragi tie.
-si o intrebare la care ma gandesc...oare cat de frumoasa o fi fost Sara care a cucerit pe egipteni si imparatul lor(Geneza 12.14) dar si de imparatul Ghergarei (Geneza 20)( daca evenimentele sunt in ordine cronologica Sara avea 90 ani (Geneza 17.15)...ce bine ar fi sa fi existat aparate de fotografiat, mi-ar place sa o vad intr-o poza...dar am posibilitatea intr-o zi o sa o intalnesc
Biblia e plina de lucruri interesante, sa va zic unele pe care le-am remarcat incepand sa recitesc din scoarta in scoarta Biblia, animata de gandul ca mai multi prieteni fac acelas lucru (multumesc Manuela):
- in Geneza 26.20 aflam ca robii lui Isac au sapat o fantana si ca pastorii din Ghergar si pastorii lui Isac s-au certat din pricina ei, va mai amintitii cu au denumit fantana cei din familia lui Avram? "Esec"adica "cearta" ...eu am folosit acest joc de cuvinte pt a sublinia ca de cate ori ne certam putem sa fim absolut siguri de esec, sau altfel spus : nu e drum mai sigur spre esec decat cearta

-mi s-a parut interesant ca Iosif dupa ce a primit stapanire peste toata tara Egiptului (Geneza 41.41) a numit acest teritoriu "tara intristarii mele" (Geneza 41.52)....atat de multa valoare are bogatia fara linistea sufleteasca pe care ti-o da loculsi oamenii dragi tie.
-si o intrebare la care ma gandesc...oare cat de frumoasa o fi fost Sara care a cucerit pe egipteni si imparatul lor(Geneza 12.14) dar si de imparatul Ghergarei (Geneza 20)( daca evenimentele sunt in ordine cronologica Sara avea 90 ani (Geneza 17.15)...ce bine ar fi sa fi existat aparate de fotografiat, mi-ar place sa o vad intr-o poza...dar am posibilitatea intr-o zi o sa o intalnesc

Daca tot a venit vorba despre (un fel de) jocuri de cuvinte, mi-am amintit ca atunci cand am citit acel pasaj m-am gandit la un lucru:Mariella wrote: - in Geneza 26.20 aflam ca robii lui Isac au sapat o fantana si ca pastorii din Ghergar si pastorii lui Isac s-au certat din pricina ei, va mai amintitii cu au denumit fantana cei din familia lui Avram? "Esec"adica "cearta" ...eu am folosit acest joc de cuvinte pt a sublinia ca de cate ori ne certam putem sa fim absolut siguri de esec, sau altfel spus : nu e drum mai sigur spre esec decat cearta![]()
"Beer" insemna fantana, adica sursa apei, ceva fara de care nu ar exista viata. Si ma gandeam ce pervers este dracu': a stricat (si) acest cuvant...
Era amintit si la lectia de Sabat, dar hai sa amintesc si aici. Am observat cum pune EL problema cu privire la rau si bine in cazul lui Cain.
Geneza 4:7: "Daca faci bine, nu vei fi bine primit? Dar daca NU FACI BINE, pacatul..." Deci, ca sa fii rau, nu trebuie neaparat sa faci raul, ci doar sa nu faci binele.
Desigur, ideea aceasta apare si la Pavel: "Cine stie sa faca bine si nu-l face, pacatuieste". Dar, cel putin la mine, expresia din Geneza a avut titlul de noutate anul acesta.
Geneza 4:7: "Daca faci bine, nu vei fi bine primit? Dar daca NU FACI BINE, pacatul..." Deci, ca sa fii rau, nu trebuie neaparat sa faci raul, ci doar sa nu faci binele.
Desigur, ideea aceasta apare si la Pavel: "Cine stie sa faca bine si nu-l face, pacatuieste". Dar, cel putin la mine, expresia din Geneza a avut titlul de noutate anul acesta.
Intrucat cartea Geneza este prima cartea a Bibliei, aici vom gasi multe, multe lucruri care apar PRIMA DATA in Biblie, cum ar fi: primele versuri din Biblie, primul om care este numit evreu, primul om care este numit proroc, se vorbeste in premiera despre instrumente muzicale, etc.
Daca gasiti astfel de lucruri, cred ca e util (si doar cu titlul de "stiati ca...") sa le amintiti.
Daca gasiti astfel de lucruri, cred ca e util (si doar cu titlul de "stiati ca...") sa le amintiti.
Alex ce traducere a Bibliei ai, ca la mine conversatia dintre Dumnezeu si Cain din Geneza 4.7 e altfel?
GBV. tu ai Cornilescu banuiesc, da? Nu m-am uitat acolo sa vad cum apare. 

...ceea ce nu am bagat de seama pana in prezent e versetul din Geneza17 /17......unde spune ca Avram a ras cand i/a spus Domnul ca va avea un copil....
...si o intrebare usoara....cine din cartea Genezei a "umblat cu Dumnezeu"?

...si o intrebare usoara....cine din cartea Genezei a "umblat cu Dumnezeu"?

Mi-ai adus aminte cu asta despre ceva. Traducerea versetului din Geneza 21:6 suna un pic altfel in KJV decat in Cornilescu:irina wrote:Avram a ras cand i/a spus Domnul ca va avea un copil....
[6] And Sarah said: "God hath made me to laugh, so that all that hear will laugh with me."
De asemenea GBV traduce acest verset "va rade cu mine".

Despre doua persoane se spune literal in Geneza ca au umblat cu EL; una o spun eu: ENOH.irina wrote:...si o intrebare usoara....cine din cartea Genezei a "umblat cu Dumnezeu"?
Altcineva sa spuna pe cealalta

Obs. Intrebarile biblice as recomnda sa le punem la topicul corespuzator.

Da Alex....mai bine suna traducerea KJV decat Cornilescu in versetul amintit...
De doua persoane se scrie ca a umblat cu Dumnezeu...doar ca de obicei cel mai mult cand se vorbeste despre "a umbla cu Dumnezeu"....se vorbeste de Enoh....
....Geneza 11:5. 18:21..."Domnul s/a pogorat" si "dupa zvonul venit la mine"...cum intelegeti ceea ce e scris aici....e nevoie pt Domnul sa se pogoare??.....sau, la El ajung doar zvonurile??
...merci de obs
De doua persoane se scrie ca a umblat cu Dumnezeu...doar ca de obicei cel mai mult cand se vorbeste despre "a umbla cu Dumnezeu"....se vorbeste de Enoh....
....Geneza 11:5. 18:21..."Domnul s/a pogorat" si "dupa zvonul venit la mine"...cum intelegeti ceea ce e scris aici....e nevoie pt Domnul sa se pogoare??.....sau, la El ajung doar zvonurile??
...merci de obs