"Intamplarea" face ca am recitit cartea Genezei.
Cred ca este cel putin interesant sa facem o lista de asemanari intre viata lui Iosif si viata Domnului Isus. Sunt multe lucruri asemanatoare intre cei doi. Considerati binevenita ideea asta?
Asemanari intre Iosif si Isus
Re: Asememanari intre Iosif si Isus
Si noua ne va placea sa le citim... Oare vrei sa scrii ce ai descoperit tu? 

Re: Asememanari intre Iosif si Isus
Eeeeiii, sunt muuulte. Si nu-mi asum descoperirea lor. Sunt arhicunoscute, doar ma gandeam ca ne va prinde bine sa ni reamintim. Zic cateva care-mi amintesc pe moment.
1. urati fratii lor
2. ambii au fost vanduti
3. amandoi iarta pe cei care le-au facut rau
4. amandoi isi salveaza fratii
5. Iosif este scos din inchisoare la 30 de ani, Isus este botezat la 30 de ani :: cu o oarecare fortare a textului putem zice ca lucarea vietii si-au inceput-o la 30 ani
6. Iosif primeste stapanire peste tara Egiptului, Isus primeste stapanire peste Imparatie.
7. poporul Egiptului cade in genunchi in fata lui Iosif; la final de vreme, toti vor cadea in genunchi in fata lui Isus
..voi reveni, dar sunt sigur ca si voi stiti si altele
1. urati fratii lor
2. ambii au fost vanduti
3. amandoi iarta pe cei care le-au facut rau
4. amandoi isi salveaza fratii
5. Iosif este scos din inchisoare la 30 de ani, Isus este botezat la 30 de ani :: cu o oarecare fortare a textului putem zice ca lucarea vietii si-au inceput-o la 30 ani
6. Iosif primeste stapanire peste tara Egiptului, Isus primeste stapanire peste Imparatie.
7. poporul Egiptului cade in genunchi in fata lui Iosif; la final de vreme, toti vor cadea in genunchi in fata lui Isus
..voi reveni, dar sunt sigur ca si voi stiti si altele
Re: Asemanari intre Iosif si Isus
1. Iosif avea o haina speciala; la fel Isus
2. Iosif a chemat pe fratii lui la el; Isus ne zice: "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati"
3. Iosif ii chema intr-un loc mai bun; la fel Isus ne cheama pe noi
4. Iosif a zis fratilor sai "sa nu va certati pe drum"; Isus ne zice "va dau pacea Mea"
5. Iosif le-a dat hrana fratilor sai; Isus nu doar ca a inmultit painile, dar ne-a dat si cuvantul Sau. Matei 4.4
6. Iosif le-a dat haine noi fratilor sai; Isus ne da haina indreptatirii Sale
7. Iosif a trimis care pentru a-si aduce familia la el; noi avem fagaduinta ca ne va purta in carul Sau de biruinta
...cred ca mai erau cateva...
2. Iosif a chemat pe fratii lui la el; Isus ne zice: "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati"
3. Iosif ii chema intr-un loc mai bun; la fel Isus ne cheama pe noi
4. Iosif a zis fratilor sai "sa nu va certati pe drum"; Isus ne zice "va dau pacea Mea"
5. Iosif le-a dat hrana fratilor sai; Isus nu doar ca a inmultit painile, dar ne-a dat si cuvantul Sau. Matei 4.4
6. Iosif le-a dat haine noi fratilor sai; Isus ne da haina indreptatirii Sale
7. Iosif a trimis care pentru a-si aduce familia la el; noi avem fagaduinta ca ne va purta in carul Sau de biruinta
...cred ca mai erau cateva...
1. Iosif fost ispitit; Isus la fel
2. Nu se aminteste ca Iosif ar fi pacatuit vreodata (cel putin nu-mi amintesc); Isus era fara pacat
3. Iosif este pus in temnita; le fel Isus a fost pus in "numarul celor faradelege"
4. Iosif isi castiga respectul mai-marelui temnitei; centurionul roman se inchina si exclama "cu adevarat Acesta era Fiul LUI"
5. Cuvantul lui Iosif este pentru unul viata, pentru altul moarte. La fel si Evanghelia lui Isus: pentru unii aduce viata, pentru altii condamnare
6. Iosif Ii da toata gloria LUI; la fel Isus spunea ca toate le are de la Tatal Sau
7. Profetiile facute de Iosif se implinesc intocmai; la fel profetiile lui Isus (aminteste-ti cum incepe Apocalipsa)
2. Nu se aminteste ca Iosif ar fi pacatuit vreodata (cel putin nu-mi amintesc); Isus era fara pacat
3. Iosif este pus in temnita; le fel Isus a fost pus in "numarul celor faradelege"
4. Iosif isi castiga respectul mai-marelui temnitei; centurionul roman se inchina si exclama "cu adevarat Acesta era Fiul LUI"
5. Cuvantul lui Iosif este pentru unul viata, pentru altul moarte. La fel si Evanghelia lui Isus: pentru unii aduce viata, pentru altii condamnare
6. Iosif Ii da toata gloria LUI; la fel Isus spunea ca toate le are de la Tatal Sau
7. Profetiile facute de Iosif se implinesc intocmai; la fel profetiile lui Isus (aminteste-ti cum incepe Apocalipsa)
1. Iacov isi trimite fiul (Iosif); cei la care este trimis spun "hai sa-l omoram"; la fel in pilda cu lucratorii viei, Imparatul Isi trimite Fiul, iar ei planuiesc sa-L omoare
2. Iosif era pastor; Isus este Bunul Pastor
3. Amandoi au ajuns in Egipt cand erau aproape sa fie omorati
4. Iosif a fost rob; Isus a venit sa serveasca nu sa i Se serveasca
5. Amandoi au fost vanduti la planul lui Iuda
27. Nerecunoscut de frati dupa ce credeau ca este mort. Nerecunoscut de ucenici dupa ce a inviat
eu inchei. mai puneti voi.
2. Iosif era pastor; Isus este Bunul Pastor
3. Amandoi au ajuns in Egipt cand erau aproape sa fie omorati
4. Iosif a fost rob; Isus a venit sa serveasca nu sa i Se serveasca
5. Amandoi au fost vanduti la planul lui Iuda
27. Nerecunoscut de frati dupa ce credeau ca este mort. Nerecunoscut de ucenici dupa ce a inviat
eu inchei. mai puneti voi.