Intrebari din Geneza

Cartea inceputurilor sau omul cazut
Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Intrebari din Geneza

Post by AlexB »

Am postat cateva intrebari din Geneza aici: http://www.alexb.me/2011/01/intrebari-din-geneza/

M-as bucura daca aveti si voi intrebari din Geneza. :)
Andrada

Re: Intrebari din Geneza

Post by Andrada »

Câți copaci(<> diferit de pomi fructiferi) a creat Dumnezeu in a treia zi a creației?
GhitaB

Post by GhitaB »

Andrada wrote:
24 Jun 2018, 15:06
Câți copaci(<> diferit de pomi fructiferi) a creat Dumnezeu in a treia zi a creației?
Aș zice că toți, în afară de cei care s-ar încadra la „spini și pălămidă” (if any).

Dacă aș vrea să-i scot din săptămâna creației nu mă lasă Exodul 20:11: „Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele
Dacă aș vrea să-i pun în atmosfera de după Potop numai, nu mă lasă arca lui Noe.
Dacă aș vrea să-i pun înainte de ziua a treia nu mă lasă Geneza 2:5.
Nu văd vreun motiv pentru care i-aș pune numai în grădina Eden.

Chiar dacă Geneza 1 zice doar de pomii roditori, găsesc că ziua a treia e locul cel mai potrivit și pentru ceea ce Ellen G. White numește „copaci mult mai falnici decât cei care există astăzi” vorbind despre pământul „deosebit de frumos” proaspăt „ieșit din mâna Creatorului său”. (Patriarhi și profeți, pag. 44)
Andrada

Post by Andrada »

GhitaB wrote:
24 Jun 2018, 17:20
Aș zice că toți, în afară de cei care s-ar încadra la „spini și pălămidă” (if any)

.. Exodul 20:11.. arca lui Noe .. Geneza 2:5..
Îmi place ce ai spus și ma bucur ca ai scris... poate întrebarea mea e un pic “buclucașa”... dar eu nu ma gândeam ca ar fi fost copacii creați altădată ;)...

Dar pt ca recent am aflat despre Moringa (https://youtu.be/PzYqacjbhUs) ... eu mă gândeam... ca poate Dumnezeu a creat toti pomii cu ceva fruct comestibil... (doar ca acum e mai greu sa folosim “fructul”... trebuie sa recoltam seva de mesteacăn, sa extragem uleiul esențial de eucalipt... etc ...
acum mâncam doar semințele de pin .. și nu ma încânta ideea sa încerc sa mănânc fructul :p dar semințele sunt delicioase :)
Oricum... mă mai gândeam ca ar fi bine sa învățam mai multe despre natura :) și despre “buruienile” comestibile/ copacii cu fructe/frunze comestibile :)
GhitaB

Post by GhitaB »

EGW despre Eden: „El a sădit pentru primii noştri părinţi o grădină minunată în Eden. Copaci falnici din fiecare soi au fost făcuţi să crească din pământ atât pentru utilitate, cât şi pentru decor.” (Solii pentru tineret, 181)

Dacă „utilitate” înseamnă și altceva decât mâncare, atunci înseamnă că unii copaci au fost făcuți doar așa pentru a fi folosiți la anumite lucrări. Și pentru decor. :)
Post Reply

Return to “Geneza”