1. În al câtelea an la domniei sale a dat Cirus dispoziţii despre întoarcerea everilor în ţară?
2. Cine era Zorobabel?
3. Ce reacţii diferite a avut poporul când s-a pus temelia Templului?
5. Cum se numea tatăl lui Ezra?
7. Ce a cerut Ezra la râul Ahava?
9. Când a avut loc o adunare a poporului pe ploaie torenţială?
10. Câţi dintre cântăreţi şi-au luat femei străine?
Intrebari din Ezra
Re: Intrebari din Ezra
În al câtelea an la domniei sale a dat Cirus dispoziţii despre întoarcerea evreilor în ţară?
Primul an (Ezra 1:1)
Cine era Zorobabel?
Voievodul lui Iuda, numit și Șeșbațar ( 1:8)
Ce reacţii diferite a avut poporul când s-a pus temelia Templului?
Unii cântau, mărind și lăudând pe Domnul „Căci este bun și în veci ține îndurarea Lui!”;
Alții, care văzuseră casa dintâi, plângeau tare;
Alții își arătau bucuria prin strigăte => nu se puteau deosebi glasurile.. ( 3:11-13)
Primul an (Ezra 1:1)
Cine era Zorobabel?
Voievodul lui Iuda, numit și Șeșbațar ( 1:8)
Ce reacţii diferite a avut poporul când s-a pus temelia Templului?
Unii cântau, mărind și lăudând pe Domnul „Căci este bun și în veci ține îndurarea Lui!”;
Alții, care văzuseră casa dintâi, plângeau tare;
Alții își arătau bucuria prin strigăte => nu se puteau deosebi glasurile.. ( 3:11-13)
Cum se numea tatăl lui Ezra?
Seraia.. fiul lui Aaron, marele preot (Ezra 7:1)
Ce a cerut Ezra la râul Ahava?
Mi-a plăcut faptul acesta: post de smerenie înaintea lui Dumnezeu pentru o călătorie fericită.. căci ”Mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.” ( 8:21)
Când a avut loc o adunare a poporului pe ploaie torenţială?
În a 20-a zi a lunii a 9-a.. pentru mărturisirea greșelii, iar ”cerul plângea”; ( 10:9)
Câţi dintre cântăreţi şi-au luat femei străine?
Unul: Eliașib ( 10:24)
Seraia.. fiul lui Aaron, marele preot (Ezra 7:1)
Ce a cerut Ezra la râul Ahava?
Mi-a plăcut faptul acesta: post de smerenie înaintea lui Dumnezeu pentru o călătorie fericită.. căci ”Mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.” ( 8:21)
Când a avut loc o adunare a poporului pe ploaie torenţială?
În a 20-a zi a lunii a 9-a.. pentru mărturisirea greșelii, iar ”cerul plângea”; ( 10:9)
Câţi dintre cântăreţi şi-au luat femei străine?
Unul: Eliașib ( 10:24)
am observat ca obiceiul ca barbatul sa isi schimbe numele dupa nevasta lui nu e ceva nou, ci isi are radacini strabune
afirmatia mea se bazeaza pe un verset din Ezra, cine il stie?

Stiu ca era obicei ca atunci cand se schimba caracterului unui om, i se schimba, printre altele, si numele. Ceea ce ai observat tu este interesant. Nu am observat un asemenea obicei (nici atunci, nici acumMariella wrote:am observat ca obiceiul ca barbatul sa isi schimbe numele dupa nevasta lui nu e ceva nou, ci isi are radacini strabuneafirmatia mea se bazeaza pe un verset din Ezra, cine il stie?

Astept cu mare interes dezlegarea.

Si eu stiu cazuri izolate, ceea ce ziceam este ca nu as generaliza asta pana catre obicei. Stiu: defect profesional. Programatorii astia mereu isi bat capul cu generalizari vs particularizari. Iertare.
Foarte intresanta/picanta informatia observata de tine! Nu observasem pana acum.
Se pare totusi ca nu le-a fost de bun augur... au ajuns necurati pentru o perioada.
Foarte intresanta/picanta informatia observata de tine! Nu observasem pana acum.

Se pare totusi ca nu le-a fost de bun augur... au ajuns necurati pentru o perioada.