Intrebari din Ezra

Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Intrebari din Ezra

Post by AlexB »

1. În al câtelea an la domniei sale a dat Cirus dispoziţii despre întoarcerea everilor în ţară?
2. Cine era Zorobabel?
3. Ce reacţii diferite a avut poporul când s-a pus temelia Templului?
5. Cum se numea tatăl lui Ezra?
7. Ce a cerut Ezra la râul Ahava?
9. Când a avut loc o adunare a poporului pe ploaie torenţială?
10. Câţi dintre cântăreţi şi-au luat femei străine?
pollianna

Re: Intrebari din Ezra

Post by pollianna »

În al câtelea an la domniei sale a dat Cirus dispoziţii despre întoarcerea evreilor în ţară?
Primul an (Ezra 1:1)

Cine era Zorobabel?
Voievodul lui Iuda, numit și Șeșbațar ( 1:8)

Ce reacţii diferite a avut poporul când s-a pus temelia Templului?
Unii cântau, mărind și lăudând pe Domnul „Căci este bun și în veci ține îndurarea Lui!”;
Alții, care văzuseră casa dintâi, plângeau tare;
Alții își arătau bucuria prin strigăte => nu se puteau deosebi glasurile.. ( 3:11-13)
pollianna

Post by pollianna »

Cum se numea tatăl lui Ezra?
Seraia.. fiul lui Aaron, marele preot (Ezra 7:1)

Ce a cerut Ezra la râul Ahava?
Mi-a plăcut faptul acesta: post de smerenie înaintea lui Dumnezeu pentru o călătorie fericită.. căci ”Mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc.” ( 8:21)

Când a avut loc o adunare a poporului pe ploaie torenţială?
În a 20-a zi a lunii a 9-a.. pentru mărturisirea greșelii, iar ”cerul plângea”; ( 10:9)

Câţi dintre cântăreţi şi-au luat femei străine?
Unul: Eliașib ( 10:24)
Mariella

Post by Mariella »

am observat ca obiceiul ca barbatul sa isi schimbe numele dupa nevasta lui nu e ceva nou, ci isi are radacini strabune ;) afirmatia mea se bazeaza pe un verset din Ezra, cine il stie?
AlexB

Post by AlexB »

Mariella wrote:am observat ca obiceiul ca barbatul sa isi schimbe numele dupa nevasta lui nu e ceva nou, ci isi are radacini strabune ;) afirmatia mea se bazeaza pe un verset din Ezra, cine il stie?
Stiu ca era obicei ca atunci cand se schimba caracterului unui om, i se schimba, printre altele, si numele. Ceea ce ai observat tu este interesant. Nu am observat un asemenea obicei (nici atunci, nici acum :D).

Astept cu mare interes dezlegarea. :)
Mariella

Post by Mariella »

:) eu mai auzisem de astfel de cazuri, iar ca sustinere a afirmatiei mele va citez Ezra 2:61 -63 "Şi dintre fiii preoţilor: fiii lui Habaia, fiii lui Hacoţ, fiii lui Barzilai, care luase de nevastă pe una din fetele lui Barzilai, galaaditul, şi a fost numit cu numele lor.Şi-au căutat însemnarea în cărţile spiţelor de neam, dar n-au găsit-o. De aceea, au fost îndepărtaţi de la preoţie, şi dregătorul le-a spus să nu mănânce lucruri preasfinte, până când un preot va întreba pe Urim şi Tumim."
AlexB

Post by AlexB »

Si eu stiu cazuri izolate, ceea ce ziceam este ca nu as generaliza asta pana catre obicei. Stiu: defect profesional. Programatorii astia mereu isi bat capul cu generalizari vs particularizari. Iertare.

Foarte intresanta/picanta informatia observata de tine! Nu observasem pana acum. :">

Se pare totusi ca nu le-a fost de bun augur... au ajuns necurati pentru o perioada.
Post Reply

Return to “Ezra”