Intrebari din Estera

Ca o stea :)
Mariella

Re: Intrebari din Estera

Post by Mariella »

:) printre atatea versete mai adaug inca unul , Estera 1:3 "În al treilea an al domniei lui, a dat un ospăţ tuturor domnitorilor şi slujitorilor săi. Căpeteniile oştirii perşilor şi mezilor, mai marii şi capii ţinuturilor s-au strâns înaintea lui."
....pt mine tot ospat a fost ;) ....desi poate si domnitorii le-ar fi placut sa se ocupe in parte de fiecare dintre ei pt o perioada scurta de timp ,nu de toti la gramada pt mai multe zile :)
AlexB
Administratorul site-ului

Post by AlexB »

Am zis: daca iei strict textul din romana, este asa cum zici tu. :)

Eu am gresit raspunzand la intrebare fara sa mai verific in Carte. Parearea mea ca a fost 'conferinta' s-a datorat probabil si faptului ca citisem ca imparatul se pregatea sa atace Grecia, aceasta pregatire tinand 4 ani. De aceea imi imaginasem si aceasta intalanire ca pe o conferinta, eventual cu mai multe sesiuni, in care imparatul se intalnea cu conducatorii provinciilor pentru a pune la cale totul. Ma gandeam ca nu s-or fi pregatit pentru razboi dandu-se la intrecere la bautura jumate de an.
GhitaB

Post by GhitaB »

Estera 4
13. Mardoheu a trimis urmatorul raspuns Esterei: "Sa nu-ti inchipui ca numai tu vei scapa dintre toti iudeii, pentru ca esti in casa imparatului.
14. Caci, daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri. Si cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la imparatie?"

Atenție!
Dacă Estera se implica pentru salvarea poporului, poporul era salvat.
Dacă nu se implica, izbăvirea tot ar fi venit.
Cum explicați că o izbăvire a poporului venită prin altcineva decât prin Estera ar fi cauzat moartea ei și a casei tatălui ei?
Post Reply

Return to “Estera”