* frumuseti din Psalmi

Lauda, muzica, instrumente
Post Reply
Mariella

* frumuseti din Psalmi

Post by Mariella »

* :) am descoperit unde este 'cufarul cu bucurii' : "Inaintea fetei Tale sunt bucurii nespuse" (PS.16.11); dar si cine tine contabilitate lacrimilor (cu exceptia celor care se incadreaza in Osea 7.14) : "Tu numeri paşii vieţii mele de pribeag; pune-mi lacrimile în burduful Tău: nu sunt ele scrise în cartea Ta?"(Psalmii 56:8 )

* cu privire la cantarea de lauda la adresa lui Dumnezeu, am remarcat una dintre caracteristicile ei si anume ca trebuie sa fie "o cântare înţeleaptă" (Ps 47.7)

*un mod de lucru a lui Dumnezeu este prezentat in PS.18.36 "Tu lărgeşti drumul sub paşii mei" si observat in "construirea " drumului prin Iordan din Iosua 3.15 cand infaptuirea minunii a avut loc doar cand "li s-au inmuiat picioarele in marginea apei" sau camara vaduvei din Sarepta aprovizionata doar cand s-a folosit ultimul strop de undelemn si praf de faina (1 Imp.17.11-16) si exemplele pot sa continuie.

* in inima omului din toate viacurile a existat nemultumirea asupra starii lumii contemporane, pentru ca e departe de a fi perfecta, dreapta si primitoare pt cei care il iubeau pe Dumnezeu . Acelas gand a fost scris si de David in Ps 7.9 "Ah! pune odată capăt răutăţii celor răi şi întăreşte pe cel neprihănit, Tu, care cercetezi inimile şi rărunchii, Dumnezeule drept!"....mi-a placut ca si predica lui Petru dupa primirea Duhului Sfant s-a terminat prin apelul "Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.”(Fapte 2.40) iar ca rezultat aproape 3000 de suflete s-au alaturat uceniciilor.

* inca o expresie remarcata acum : Ps.59.17 "Dumnezeul meu cel preabun, este turnul meu de scăpare." E minunat sa avem un asemena Tata, un asemena Dumnezeu! :)
AlexB
Administratorul site-ului

Re: * frumuseti din Psalmi

Post by AlexB »

Mariella wrote:* cu privire la cantarea de lauda la adresa lui Dumnezeu, am remarcat una dintre caracteristicile ei si anume ca trebuie sa fie "o cântare înţeleaptă" (Ps 47.7)
oo, da! Si mie mi-a placut asta! Insa, din pacate asa cum spunea si patratosu', in zilele noastre muzica se intalneste foarte rar cu pocainta...
pollianna

Post by pollianna »

Mi-a plăcut din Comentarii Biblice:
Psalmi 84:6 Când străbat aceştia Valea Plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare, şi ploaia timpurie o acoperă cu binecuvântări.

Valea Plângerii- Valea Baca, KJV. Ebr. baka'. Sensul cuvântului este îndoielnic. În altă parte baka' este tradus "dud", dar identitatea botanică exactă este nesigură (vezi la 2 Samuel 5,23). LXX şi Vulgata traduc expresia "valea Baca" prin "valea lacrimilor". Prin credinţa, nădejdea şi bucuria lor pelerinii transformă "valea lacrimilor" într-un "izvor". Aceasta este o ilustraţie frumoasă a efectului adevăratei religii, care răspândeşte bucurie şi mângâiere acolo unde înainte erau doar tristeţe şi necaz (vezi Isaia 35,1.2.6.7).

Izvoare. Adevăraţii peregrini pe drumul spre Sionul ceresc sapă fântâni în pustie pentru aceia care vin în urma lor. Creştinii au făcut întotdeauna din lume un loc mai bun de trăit. Dacă inima noastră stă bine cu Dumnezeu, vom avea odihnă chiar şi din cele mai nenorocite experienţe ale vieţii.

O acoperă cu binecuvântări. Umple iazurile, KJV. Poetul vede terenul arid acoperit cu izvoare de apă. Binecuvântarea lui Dumnezeu odihneşte peste tot ce peregrinii privesc, deoarece inima lor e plină de bucurie în timp ce călătoresc.

Închisoarea din Bedford a lui Bunyan a devenit un izvor de binecuvântare pentru ceilalţi datorită Călătoriei creştinului. Experienţa lui Florence Nightingale cu febra, microbii şi cangrena a avut ca rezultat o revoluţie în grija acordată în spital.

.. și cât de multe alte astfel de vieți nu au fost..! :)
Tu cum vrei să fii? P.Q.
Mariella

Post by Mariella »

* stiti de ce scriu cu mana drepata, si de ce pare ca ea, la mine, e mai indemanatica decat cea stanga ? pentru ca acolo e umbra Domnului , iar ca dovada Ps.121. 5
* importanta prezentului Ps 118.24" Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!
* ingenuncherea in rugaciunile speciale:" veniţi să ne închinăm şi să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru!"
* "M-am nascut sa nu mor niciodata" asa scria pe o piatra funerala din cimitirul din Sibiu de care mi-am amintit cand am citit Ps.118.17" Nu voi muri, ci voi trăi şi voi povesti lucrările Domnului."

....au fost atatea versete care mi-au placut din Psalmii, dar acum nu le mai stiu :( Poate ca o sa le gasesc si o sa le scriu anul viitor pe vremea asta , cand vom ajunge din nou la Psalmii :)
Lavinia

Post by Lavinia »

Am redescoperit frumusetea unui vers din Psalmul 107 saptamana trecuta, printr-o mare minune mica :D Sper sa nu fiu offtopic povestind tot contextul, dar il consider important.
Am primit un mesaj pe telefon de la o foarte buna prietena in timp ce citeam acest psalm. Era despre credinta, nu a avea legatura cu subiectul meu, dar m-a bucurat si i-am trimis raspuns versetul 9 din Psalmul 107: "Caci El a potolit setea sufletului insetat si a umplut de bunatati sufletul flamand." L-am scris imediat, desi mi-am spus apoi ca puteam sa ii fac `surpriza` mai tarziu, nu stiu de ce m-am grabit. Seara, am stiut de ce!
Exact cand l-a primit, se bucura de un pahar mare de apa ce-i potolea setea fizica. Si s-a gandit mai profund la mesaj, apoi am discutat pe seama lui.
Cand ti-e sete, sau foame, parca fiecare celula striga asta, nu te poti concentra pe nimic altceva si totul se focalizeaza spre satisfacerea acestor nevoi de baza pentru existenta. Oare cum ar trebui sufletul, mintea noastra, sa doreasca dupa Dumnezeu? Cum ar fi ca orice alte lucruri sa paleasca in fata acestei dorinte, de a fi plini de El, de a nu avea liniste pana cand nu ne-am saturat din Cuvantul Lui? Dragul nostru Tata nu ne promite doar acoperirea necesarului, ci spune ca ne va umple de bunatati sufletul! Sa aveti un ospat necurmat! :)
Andrada

Post by Andrada »

Dumnezeu e plin de BUNANTATE!... mi-a placut si accentul pus de limba engleza O:-)
"For He satisfieth the longing soul, and filleth the hungry soul with GOODNESS!"
Sa nu mai spun ca indemplul din versetul 8, care se repeta nu de 2 ori, (ca un lucru hotarat ;) Gen 41:32).. ci de 4 ori :D spune: "Oh that men would praise the Lord for His GOODNESS 8-> , and for His wonderful works to the children of men!"

da...
"Sa aveti un ospat necurmat!'
8-> v43 - "Cine este intelept, sa ia seama la aceste lucruri, si sa fie cu luare aminte la BUNATATILE Domnului"
Post Reply

Return to “Psalmi”