* cu privire la cantarea de lauda la adresa lui Dumnezeu, am remarcat una dintre caracteristicile ei si anume ca trebuie sa fie "o cântare înţeleaptă" (Ps 47.7)
*un mod de lucru a lui Dumnezeu este prezentat in PS.18.36 "Tu lărgeşti drumul sub paşii mei" si observat in "construirea " drumului prin Iordan din Iosua 3.15 cand infaptuirea minunii a avut loc doar cand "li s-au inmuiat picioarele in marginea apei" sau camara vaduvei din Sarepta aprovizionata doar cand s-a folosit ultimul strop de undelemn si praf de faina (1 Imp.17.11-16) si exemplele pot sa continuie.
* in inima omului din toate viacurile a existat nemultumirea asupra starii lumii contemporane, pentru ca e departe de a fi perfecta, dreapta si primitoare pt cei care il iubeau pe Dumnezeu . Acelas gand a fost scris si de David in Ps 7.9 "Ah! pune odată capăt răutăţii celor răi şi întăreşte pe cel neprihănit, Tu, care cercetezi inimile şi rărunchii, Dumnezeule drept!"....mi-a placut ca si predica lui Petru dupa primirea Duhului Sfant s-a terminat prin apelul "Mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.”(Fapte 2.40) iar ca rezultat aproape 3000 de suflete s-au alaturat uceniciilor.
* inca o expresie remarcata acum : Ps.59.17 "Dumnezeul meu cel preabun, este turnul meu de scăpare." E minunat sa avem un asemena Tata, un asemena Dumnezeu!