Proverbul zilei

Cartea Intelepciunii
Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Proverbul zilei

Post by AlexB »

Incepem azi cartea Proverbe. M-as bucura daca am scrie aici fiecare dintre noi, in fiecare zi, un proverb care ne-a placut in mod deosebit. Interesant ar fi sa spunem si de ce. :)
AlexB

Re: Proverbul zilei

Post by AlexB »

Porverbe 2:6 Caci Domnul da înţelepciune; din gura Lui iese cunostinta si pricepere.
pollianna

Post by pollianna »

O parte din scopul proverbelor: ..Omul înțelept va auzi și va aprofunda studiul; cel inteligent va împlini sfaturile înțelepte: să înțeleagă proverbul și interpretarea; cuvintele înțelepte și zicalele tainice. (din vers. 5 și 6, cap. 1)

+ vers 32 „cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău.”
AlexB

Post by AlexB »

Proverbele 6:23:

"Caci porunca este o candela,
invatatura este o lumina,
iar indemnul si mustrarea
sunt calea vietii!"

Eu l-am numit "Psalmul 119:105 al cartii Proverbe". :)

Foarte concis, Solomon ne arata ce gasim in Biblie:
- porunci - ceea ce ne cere EL
- invataturi - sfaturi prin care ni se arata mai amanuntit cum sa implinim poruncile
- indemnuri - ni se aminteste sa implinim voia LUI
- mustrari - atunci cand cadem, ne mustra in iubirea LUI
- exemple - "calea vietii"- pilde de oameni ca sa vedem cu au implinit sau nu au implinit altii voia LUI
AlexB

Post by AlexB »

Proverbe 7:4. Zi intelepciunii: "Tu esti sora mea!" Si numeste priceperea prietena ta.
pollianna

Post by pollianna »

”Frica de Domnul este un izvor de viață, ea ne ferește de cursele morții.” Prov. 14:27
Mariella

Post by Mariella »

:) Prov. 10.12 " Ura starneste certuri , dar dragostea acopera toate greselile"
AlexB

Post by AlexB »

N-am mai apucat sa scriu. Dar mi-a placut

Proverbe 14:23. "Oriunde se munceste este si castig, dar oriunde numai se vorbeste, este lipsa." - excelent de folosit ca status de yahoo messenger!
Mariella

Post by Mariella »

Proverbele 15:15 " Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat " :)

(ps. deci nu imprejurarile fac diferenta, ci darul lui Dumnezeu pus in inima noastra care doreste sa Il dea orcui, as parafraza Iacov 1:5 "Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte multumirea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. ")
Lavinia

Post by Lavinia »

Proverbele 18.13: Cine răspunde fără să fi ascultat face o prostie și își trage rușinea.
Am rămas (din nou) uimită de Cartea Cărților care cuprinde și codul bunelor maniere și reguli pentru comunicare eficientă.
Chiar din introducerea cărții Proverbelor se atrage atenția asupra lor:
1.3: ”.. pentru căpătarea învăţăturilor de bun simţ, de dreptate, de judecată şi de nepărtinire; 4 ca să dea celor neîncercaţi agerime de minte, tânărului cunoştinţă şi chibzuinţă...”
Post Reply

Return to “Proverbe”