Noutati din Ezechiel

Putearea LUI
Post Reply
Mariella

Re: Noutatii

Post by Mariella »

* mi-a placut foarte versetul 27 din cap 37 "Locuinţa Mea va fi între ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu" ....e frumos gandul ca Dumnezeu sa spuna "acasa" casei tale :)
* in timp ce citeam 33.22 si 24.27 " Gura îmi era deschisă, şi nu mai eram mut." si faptul ca era un semn in Istrael....mi s-a parut interesant aspectul despre vorbirea lui Ezechiel , stie cineva mai multe despre asta?
* Daniel este termen de comparatie pt intelepciune si cunoasterea tanielor (cap 28.3)
* dupa citirea cap 18 si 33 cred ca este foarte clar pentru fiecare (pentru ca e atat de mult explicat) ca neprihanirea este individuala ,100% si constanta pana in ultimul moment .
AlexB
Administratorul site-ului

Re: Noutatii

Post by AlexB »

Mariella wrote:* in timp ce citeam 33.22 si 24.27 " Gura îmi era deschisă, şi nu mai eram mut." si faptul ca era un semn in Istrael....mi s-a parut interesant aspectul despre vorbirea lui Ezechiel , stie cineva mai multe despre asta?
Din cate imi amintesc este la inceput cartii Ezechiel (cand voi fi acasa, o sa caut in Biblie) o profetie in care era profetizata aceasta mutenie. In 24:27 incepe perioada despre care i se spusese, iar inn 33:22 se sfarseste. Cativa ani luuungi intre acestea doua. Dar e bine ca fiecare cuvant al SAU se implineste, si cel despre terminarea muţeniei, nu doar despre inceputul ei.

M-a uimit si pe mine sa observ la cate lucruri ciudate este supus Ezechiel: sa-si rada barba cu o sabie (iti dai seama?!), luni bune (bune, vorba vine) sa manance... oh, nici nu vreau sa repet.
Mariella wrote:* Daniel este termen de comparatie pt intelepciune si cunoasterea tanielor (cap 28.3)
oo, da! Si eu am tresarit pozitiv cand citit. Am fost si un pic mahnit pentru ca in Biblia mea este un pic altfel scris numele, dar eu sper ca se referea la Daniel al nostru. Mai ales avand in vedere ca la cativa ani dupa Daniel a ajuns si Ezechiel prin Babilon.

Oricum, este un exemplu ca EL foloseste ironia uneori. Parca il aud pe Iov vorbind cu prietenii sai.
AlexB
Administratorul site-ului

Re: Noutati din Ezechiel

Post by AlexB »

Ezechiel 3:26-27 - acestea erau versetele la care faceam referire.
Mariella

Re: Noutati din Ezechiel

Post by Mariella »

parca trecusem peste versetele din cap 3, la care te-ai referit, multumiesc !
Post Reply

Return to “Ezechiel”