Daniel 10

EL este judecator
Post Reply
pollianna

Daniel 10

Post by pollianna »

În seara asta împreună cu fr Peter Lausevic s-a studiat acest capitol. Voi împrăștia o parte aici:

- capitol care face introducerea ultimei profeții din Daniel;
- al III-lea an al lui Cir = anul 536 bC - moment în care evrei au început să se întoarcă la Ierusalim; se presupune că Daniel a murit la scurt timp după, la vârsta de 91 ani.
- deși înaintat în vârstă, A POSTIT 3 SĂPT.

De ce a postit?
Să înțeleagă!
(vers 12, 9:27) Dorea să înțeleagă sensul complet al viziunii.
Deși El era gata să-i răspundă încă de când a început rugăciunea, totuși n-a făcut-o!

vers 6,13, 21 ~ Apoc 1:13 ~ 12:7 ~ Iuda 9 ~ 1 Tes.4:16 ~ Ioan 5:25 => Arhanghelul (nu se găsește la plural în Biblie never) Mihail = Domnul Isus.

- Daniel a fost lăsat singur, a fost părăsit de ceilalți în timpul viziunilor. Strălucirea luminii care ptr el era o plăcere, uimire și dorință crescândă de a o înțelege, pe ceilalți îi distrugea, le dădea groază..

Întrebări/îndemnuri personale:
- Ești gata să postești ptr a înțelege/descoperi adevărul?
- Îl servești pe Dumnezeu din toată inima?
- Nu aștepta ca să-ți fie o plăcere să stai în strălucirea luminii într-un viitor, dacă acum nu ai interes pentru ea!
Nu există schimbare bruscă.
AlexB
Administratorul site-ului

Re: Daniel 10

Post by AlexB »

Eliza, multumesc tare mult pentru impartasirea mesajului.
Mariella

Re: Daniel 10

Post by Mariella »

:)ma bucur Eliza ca ai scris , merci!
tocmai pt asta am intrat si eu, pt cap 10, mi-a placut descoperirile de aseara, am sa scriu cateva iar apoi puteti sa completati ideile si voi :).
* am gasit raspuns la intrebarea: de ce trebuie sa fim perseverenti cand ne rugam pt o cauza buna, si care e dupa voia lui Dumnezeu? ce face Dumnezeu de nu raspunde uneori pormt?
-Daniel 10.12-13...'caci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintaii zi...dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva 21 de zile....' = Cand Dumnezeu intarzie raspunsul nu face altceva decat sa raspunda intr-un mod pe care noi nu il vedem, sau faureste raspunsul :)
* mi-a mai placut intrebarea din v.20 'Sti pt ce am venit la tine?' Divinitatea inainte ca sa plece de la intalnirea cu noi, vrea sa se asigure ca stim de ce a venit, ca si-a indeplinit misiunea, ca ni s-a descoperit si a fost bine inteles....cateodata El nu vine doar pt ca sa le raspunda intrebarilor noastre, El vine doar sa ii vedem grandetea, splendoarea, marirea, slava (v.5,6) pt ca doar asa frica de viitor, de taine se va transforma in teama sfanta de Dumnezeu si in incredere copilareasca in El :)
* nu e deajuns ca Dumnezeu sa ne intareasca doar odata si noi apoi ne tinem pe picioarele noastre stabili, suntem dependenti de EL in prezenta sa, iar El trebe sa ne atinga mereu si mereu (ex.v.10,18)pt ca apoi sa spunem : 'vorbeste domnul meu ca m-ai intarit'(v.19)
Post Reply

Return to “Daniel”