Despre Pavel stim destul de multe, despre Petru, o ho ho...
Dar mi-a atras atentia un om, despre care drepta sa spun nu am fost prea atent pana acuma la el.
Luca il prezinta asa:
4:36 Iosif, numit de apostoli si Barnaba, adica, în talmacire, fiul mângâierii, un Levit, de neam din Cipru,
M-a impresionat talmacirea numelui lui si m-am gandit sa citesc mai atent sa vad ce face un om care se numeste Fiul Mangaierii.
Atfel am gasit ca:
11:24 "era un om de bine, plin de Duhul Sfânt si de credinta". (probabil fratele Cornilescu s-a gandit la ce a spus Isus "Bun este Unul singur" si s-a temut sa traduca "era un om bun", desi acesta este sensul original)
4:37 face sarificii pentru cauza LUI
9:27 acorda incredere, chiar atunci cand ceilalti frati erau rezervati
11:22 nu considera ca a fi supus este ceva injositor. daca este trimis undeva de catre frati, accepta.
11:25 nu-si uita prietenii. ii vizitieaza acasa
11:30 este un om de incredere, ceilalti au incredere in el
13:2 este ales in mod special de catre EL
13:32 este aducator de veste buna (cum ar putea fi altfel avand in vedere numele ce-l poarta? :P)
13:43 este dispus sa dicute cu oamenii
13:46, 15:2 Chiar daca e fiul mangaierii, cand e vorba de apara niste princii, e gata s-o faca; fie in fata dusmanilor, fie in fata fratilor
14:12 chiar si dusmanii vad in el ceva deosebit; nu geaba l-au numit Jupiter!
15:12 stie sa povesteasca experiente, astfel incat toti sa taca si sa asculte
15:25 era numit de frati "preiubit"
15:31 este unul din cei ce aduceau imbarbatarea. dupa nume l-as pune in fruntea lor!
15:35 invata pe altii Cuvantului LUI
15:37 Este gata sa ofere a doua sansa!
PS. Toate versetele sunt din Fapte. Nu am scris textul (si) pentru ca sper ca va veti lua Bibliile in brate ca sa cititi direct de la Sursa.