Conferinta ADN, iunie 2012

Discutii care nu se pot incadra strict intr-o carte biblica
Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Conferinta ADN, iunie 2012

Post by AlexB »

Am deschis acest topic unde sa scriem schitele de predici de la Conferinta Ardealului de Nord si impresii despre acestea. Ce fain ar fi sa fim gata sa impartasim ceea ce ne-a placut si ne-a impresionat pozitiv.
AlexB

Re: Conferinta ADN, iunie 2012

Post by AlexB »

Vineri seara :: Cluj Napoca :: 2012-06-22 :: Fr. Nelu Iancu

Imi permit sa pun cu copy-paste ceea ce scria Eliza pe blogul personal:

A fost o prezentare relativ scurtă, dar profundă și ca pâinea caldă pentru sufletul meu; mai exact despre mintea sănătoasă.

Versetul motto: Eu, Înţelepciunea, am ca locuinţă mintea, şi pot născoci cele mai chibzuite planuri. Proverbe 8:12

Într-o familie, la o anumită vârstă, fiecare (moștenitor) orbea. Datorită unei boli genetice, rămânea fără vedere; atunci realizau cât de importantă este vederea! Dar, mai mult decât vederea, există ceva mai de valoare: mintea. Să ai o minte curată, echilibrată, principială – în temere de Dumnezeu – aceasta dă rost vieții. Nu vei lua cu tine absolut nimic de pe pământ. Tot ce contează e, a fost și va fi mintea – caracterul.

Mintea bolnavă este cea care nu face diferență între bine și rău; între ceea ce spune Dumnezeu și ceea ce nu spune.

Mintea generează gândurile, gândurile – vorbele, vorbele – faptele, faptele des repetate – obiceiul, obiceiurile – caracterul. Astfel se ajunge la oameni fără caracter.

Un om poate beneficia de un intelect extraordinar, dar asta nu transformă caracterul; sunt doar cunoștințe acumulate-n timp.

Să nu crezi că există spațiu liber în mintea ta. Ori e ocupat de ce-i bun, ori de ce e rău. Nu există spațiu vid.

Dezvoltarea minţii constituie o datorie pe care o avem faţă de noi înşine, faţă de societate şi faţă de Dumnezeu. Dar mijloacele de cultivare a intelectului nu ar trebui să prejudicieze niciodată domeniile spiritual şi moral. Cele mai înalte stadii ale perfecţiunii nu pot fi atinse decât printr-o dezvoltare armonioasă ce implică atât capacităţile mintale, cât şi pe cele spirituale. (Minte, Caracter și personalitate, vol 2 pg. The Review and Herald, 4 ianuarie, 1881.

[sursa: http://pollianna.wordpress.com/2012/06/22/important/]

Mulţămim, Eliza!
AlexB

Post by AlexB »

Sabat Dimineata :: ora 9:00 :: Cluj Napoca :: fr. David Muresan

- Psalmul 122 - citit in intregime
- este bine sa fim in casa LUI. Motive: inchinare, lauda, ocazie sa privim la dreptatea si bunatatea LUI
- cetate facuta dintr-o bucata :: ce ne-a facut sa ne adunam aici din mai multe regiuni?
- Evanghelia ne leaga. Pentru vesnicie.
- Ar trebui sa tinem azi atat de strans randul incat sa nu apara nici o fisura :: cetatea sa fie dintr-o bucata
- Isus S-a rugat pentru unitate
- pentru a ne indeplini misiunea, unitatea este o piatra de temelie
- fiecare sa lucram pentru unitate. asta se poate intampla doar daca eul ni se pierde. Atunci vom respecta pe aproapele nostru
- acesta este spiritul Cerului: slujire, altruism, jertfire de sine
AlexB

Post by AlexB »

Sabat, ora 11 :: Cluj Napoca :: 2012-06-23 :: Fr. Fivi Picu

Text cheie: Fapte 1:6

- ultima intrebare pe care I-au pus-o ucenicii lui Isus; ultimul raspuns pe care l-au primit de la Isus inainte de despartire
- cand te desparti de cineva, pui intrebari in functie de prieoritatile pe care le ai; in general, se pun intrebarile cele mai importante
- de ce au pus ucenicii aceasta intrebare?
- in lucrarea Sa, Isus le vorbise despre alta Imparatie!
- Fapte 1:3 - chiar si de data aceasta, Isus le vorbise despre Imparatia LUI
- Si totusi ei intreaba despre imparatia lui Israel
- HLL: "pentru a promova dreptatea ei apelau la mijloace externe"
- Isus nu le reproseaza nimic. Noi cum am fi procedat?
- Isus nu-i condamna pentru ceea ce credeau, ci le prezinta principiile Imparatiei lasandu-i pe ei sa traga concluziile despre natura ei - Fapte 1:7-8
- SP: In privinta acestui subiect, adevarurile acestea au aceeasi insemnatate si pentru noi azi

- Luca 17:20-21 - acelasi subiect care ii interesa si pe ucenici
- Imparatia LUI nu se arata inafara, ci incepe din inima noastra
- "Veti primi o putere si-Mi veti fi martori" - 2 lucruri importante: sa fim martori, oriunde ne aflam (ce si unde)
- Cum sa fim martori? 1 Ioan 1:1-3
- Cum erau ei martori? "Cum am vazut, auzit, pipait" - exact asta se cere si de la noi!
- SP: Daca neglijam sa fim martorii LUI, LUMEA PIERE
- Cuvantul sa fie principiu in viata noastra si viata noastra sa fie un exemplu - asta este marturisirea despre care vorbea Isus
- Nu putem da altora ceea ce nu avem
- SP: "Christos in inima, Christos in viata - singura noastra speranta"
- Isus nu trebuie sa fie ascuns in inima noastra. El Se manifesta in noi prin blandete, umilinta

* Exemplu de martor al LUI :: Avraam
- chemarea lui Avraam: 1) despartire de ridele lui 2) alipire de EL
- SP: dupa ce a facut acest pas (despartirea de rude), Avraam era in mod special legat de cer
- Unde a mers Avraam? PP. cap 11: cand a ajuns in tara fagaduintei a gasit o tara plina de idolatrie (inclusiv jertfe omenesti)
- Avraam, chiar daca a fost chemat de EL, nu a fost scutit de incercari
- ultima si cea mai grea incercare: jertfirea lui Isaac
- Avraam mereu s-a increzut in EL
- SP: Cinstea sa, bubatatea sa castigau adminratia imparatilor
- SP: Avraam ii trata pe toti din casa sa cu respectul cuvenit
- SP: Avraam ii tinea pe ai sai departe de influentele pagane
- Avraam era un martor al LUI care avea principiile Imparatiei in inima

- Ca si ucenicii, si noi ne intrebam: "Cand vine Domnul?"
- Pavel: "pentru mine a trai este Christos, iar a muri este un castig". Putea sa spuna asta pentru ca viata lui era in Mana LUI
- Dar era viata lui Pavel una linistita, plina doar de bucurii si multumiri?
- sa nu uitam niciodata de ISUS. Doar El ne poate duce in Imparatie.
AlexB

Post by AlexB »

Sabat, dupa masa :: Cluj Napoca :: 2012-06-23 :: Fr. Nelu Iancu

Subiect: Mestesugul biruintei

- Credeti ca putem sa avem o biruinta deplina asupra pacatului? DA!
- Din carticica "Neprihanirea prin credinta": ""putem sa biruim orice trasatura rea de caracter"
- satan incearca sa ne amageasca ca nu putem birui
- Planul de mantuire implica nu numai salvarea din pacat, ci si recuperarea toatala a omului
- Isus a venit in natura umana pentru a ne demonstra ca putem birui
- Natura umana unita cu natura Divina NU poate pacatui
- ex. Iosif :: "Cum asa putea sa fac asta?!"
- Daca nu credem ca este posibil sa nu mai pacatuim, nici nu ne vom lupta pentru asta
- De ce nu se vad schimbarile in caracterele noastre, daca credem asta?
- Pana cand o sa tot luptam fara sa castigam biruinta?
- Multi citesc, se roaga, dar nu progreseaza... Motivul: nu merg suficient de adanc, nu cauta esenta biruintei

* Secretul biruintei
- Evrei 12:4 - impotrivire pana la sange impotriva pacatului
- Christos primea putere in ore petrecure singur in rugaciune, cu strigate mari si lacrimi
- Care este ultima rugaciunea in care am strigat si am plans?...
- Isus, in rugaciune, primea intelepciune si putere
- Tot ce a primit El ne este fagaduit si noua! De ce nu primim?
- Indemn pentru tineri sa-si petreaca zorii zilei si amurgul serii in partasie cu EL
- Viata spirituala esre aratata de rugaciunea in taina cu EL. Nu putem sa traim doar cu rugaciunile din sabat
- Sufletul unit cu Christos va avea planuri de actiune; va da celor din jur din bucuria, pacea, seninatatea, lumina pe care le are.
- Nu trebuie sa dam celorlati doar carti in care scrie ceva; trebuie sa dam ce am primit.
- Cati din lume au venit in ultima vreme sa te intrebe daca esti cresti? Ai fost batjocorit pentru EL?
- bucata dintr-o discutie cu cineva:
- sunteti slabi cei care tineti sambata...
- Da?! incearca s-o tii si tu! Poti?

* Test de credinta - Volumul 5, pag. 475 - "Daca ACUM nu gasim nici o placere in..."

Concluzie: Mestesugul biruintei se gaseste in... cămăruţă.
AlexB

Post by AlexB »

Duminica :: Cluj Napoca :: 2012-06-24 :: Fr. Simon Muresan

Tema: Alege ca sa fii ales

- In fiecare zi suntem determinati sa alegm: bine sau rau
- Ce folos de noi, ca fiinte umane, daca nu am fi legati mereu de EL?
- Isaia 32:8 - "Cel ales la suflet" - sa privim dincolo de materie
- EL a facut un plan si l-a pus in aplicare oricat l-a costat Ioan 3:16
- Cand facem un plan, ne gandim si la acea parte neplacuta - "trebuie"?
- EL a facut un plam si a staruit in el. si noi trebuie sa facem la fel
- Romani 9:1-3, 11-13 - Ne-a predestinat EL? Pentru mantuire, da! Dar nu pentru pierzare.
- Psalmi 132: 13-16 - EL a ales un popor dar fiecare trebuie sa facem alegerea sa-L primim pe Isus
- Nu este suficient sa fim membri in biserica
- Oare Ii place LUI o atitudine acra, searbada?
- 1 Petru 2:9 - planul LUI pentru poporul Sau
- Psalmi 4:3 - EL alege oameni
- 2 TEsaloniceni 2:13-14
- daca firea noastra traieste, diavolul jubileaza.
Post Reply

Return to “Studiu Biblic - Discutii generale”