Observatii

Post Reply
AlexB
Administratorul site-ului

Observatii

Post by AlexB »

Imi amintesc despre un fervent impotrivitor al EGW. Unul din argumentele lui era: "Cum poti sa spui ca era profet si ca era omul LUI, in timp ce ea a fost la o familie si nu stia ce pacatosi sunt". Adica, fratele voia sa spuna ca profetul ar trebui sa stie tot.

Ei, tot Biblia ne da raspunsul. De exemplu, 2 Imparati 4:27: "Domnul mi-a ascuns lucrul acesta si nu mi l-a facut cunoscut" zicea profetul LUI, Elisei.

Deci, iata un exemplu de una mare profet biblic care spune ca un profet stie doar ceea ce ii spune EL, existant posibilitatea ca unele lucruri sa-i fie ascunse.
AlexB
Administratorul site-ului

Re: Observatii

Post by AlexB »

Sa ne imaginam ca traim intr-o vreme in care imparatul poporului LUI nu-l intreaba pe EL, ci pe alti dumnezei. (2 Imparati cap. 1).

Poate ca ai vrea sa faci ceva, dar nu stii ce, te simti prea mic.

Insa, gandeste-te la fetita luata roaba: Ce poate face o fetita roaba, dusa intr-o tara straina?

O fetita poate sa observe ca stapanul ei nu este sanatos, poate sa vorbeasca stapanei ei despre omul LUI. Stapanaul ei crede ce aude, merge in Israel, baga in sperieti pe imparatul Israelului (numa' bine: afla si acesta ce om are in imparatie!), pe urma gaseste pe omul LUI, se vindeca si se hotaraste sa-I slujeasca LUI.

Vine acasa, spune si imparatului experienta lui. Imparatul baga la cap, iar peste cativa ani cand el insusi este bolnav, nu se rusineaza sa recunoasca public ca Dumnezeul lui Israel este cel mai mare. Trimite soli la acelasi om al LUI, Elisei, dar nu oricum; trimite un dar purtat de 40 de camile! Nu stiu care a fost motivul exact pentru care a ales sa faca un asemenea mare dar, dar un lucru este cert: un convoi de 40 de camile nu trece neobservat. Astfel ca toata lumea a stiut ca imparatul cauta raspunsul LUI!

...cam atata poate face o fetita anonima, dar cunoscuta pe nume de EL. Nu-i destul? :)
Post Reply

Return to “2 Imparati”