Intrebari din 1 Cronici
Intrebari din 1 Cronici
1. Cu ce cuvant incepe cartea 1 Cronici?
2. Despre cine se spune ca a inceput sa fie puternic pe pamant?
3. Ce grad de rudenie era intre David si Ioab, capetenia ostirii lui?
4. Cum se numea al doilea fiu al lui David?
5. Unde sunt 15 versete consecutive fiecare verset continand in medie de doua ori expresia "cu locurile lui de pasunat" (in total, 31 de "cu locurile lui de pasunat")?
6. Ce slusjba aveau cei care erau scutiti de alte slujbe pentru ca lucrau zi si noapte?
2. Despre cine se spune ca a inceput sa fie puternic pe pamant?
3. Ce grad de rudenie era intre David si Ioab, capetenia ostirii lui?
5. Unde sunt 15 versete consecutive fiecare verset continand in medie de doua ori expresia "cu locurile lui de pasunat" (in total, 31 de "cu locurile lui de pasunat")?
6. Ce slusjba aveau cei care erau scutiti de alte slujbe pentru ca lucrau zi si noapte?
Re: Intrebari din 1 Cronici
1. Cu ce cuvânt începe cartea 1 Cronici?
- Adam
2. Despre cine se spune că a început să fie puternic pe pământ?
- Nimrod: 1 Cronici 1:10
3. Ce grad de rudenie era între David și Ioab, căpetenia oștirii lui?
- David = al 7-lea fiu al lui Isai;
- Țeruia = sora lui David, mama lui Ioab => David unchiul lui Ioab: 1 Cronici 2:13-16.
- Daniel: 1 Cronici 3:1
5. Unde sunt 15 versete consecutive fiecare verset conținând în medie de două ori expresia "cu locurile lui de pășunat" (în total, 31 de "cu locurile lui de pășunat")?
- 1 Cronici 6:67-81
6. Ce slujbă aveau cei care erau scutiți de alte slujbe pentru că lucrau zi și noapte?
- Cântăreți
1 Cronici 9:33
- Adam
2. Despre cine se spune că a început să fie puternic pe pământ?
- Nimrod: 1 Cronici 1:10
3. Ce grad de rudenie era între David și Ioab, căpetenia oștirii lui?
- David = al 7-lea fiu al lui Isai;
- Țeruia = sora lui David, mama lui Ioab => David unchiul lui Ioab: 1 Cronici 2:13-16.
- Daniel: 1 Cronici 3:1
5. Unde sunt 15 versete consecutive fiecare verset conținând în medie de două ori expresia "cu locurile lui de pășunat" (în total, 31 de "cu locurile lui de pășunat")?
- 1 Cronici 6:67-81
6. Ce slujbă aveau cei care erau scutiți de alte slujbe pentru că lucrau zi și noapte?
- Cântăreți

Bravo!!! Tare m-as bucura sa puneti si voi intrebari!
Dar pana una, alta:
7. Cum era tabara pe care si-o stransese David in timp ce era urmarit de Saul?
8. Cum a fost afectat Obed-Edom de primirea chivotului in casa lui?
9. Cu ce ocazie i s-a spus lui David: "Dumnezeu merge inaintea ta!"?
10. Cine era cel mai mester in muzica dintre leviti?
11. Ce instrumente manuia Asaf?
Dar pana una, alta:
11. Ce instrumente manuia Asaf?
"ca o tabara a lui Dumnezeu" 1Cronici 12.22
"Domnul a binecuvantat casa lui Obed-Edom si tot ce era in casa lui." 1Cronici 13.14 ; si se specifica si doua domeni in care fuse binecuuvantat : a avut 8 fii, plini de vlaga si putere "caci Dumnezeu il binecuvantase(1 Cronici 26.4,5) si un serviciu bun usier in Templu , in partea de miazazi (1 Cronici 26.15)
a doua lupta cu filisteni 1Cronici 14.14-15
Ghenania era dirijorul care carmuia muzica . 1Cronici 15.22
11. Ce instrumente manuia Asaf?[/quote]
"tambale de arama" 1 Cronici 15.19 si ce mi s-a parut deasemenea interesant a fost ca el si fii lui "prooroceau intovarasiti de arfa, de alauta si chinvale" 1 Cronici 25.1,2
"ca o tabara a lui Dumnezeu" 1Cronici 12.22
"Domnul a binecuvantat casa lui Obed-Edom si tot ce era in casa lui." 1Cronici 13.14 ; si se specifica si doua domeni in care fuse binecuuvantat : a avut 8 fii, plini de vlaga si putere "caci Dumnezeu il binecuvantase(1 Cronici 26.4,5) si un serviciu bun usier in Templu , in partea de miazazi (1 Cronici 26.15)
a doua lupta cu filisteni 1Cronici 14.14-15
Ghenania era dirijorul care carmuia muzica . 1Cronici 15.22
11. Ce instrumente manuia Asaf?[/quote]
"tambale de arama" 1 Cronici 15.19 si ce mi s-a parut deasemenea interesant a fost ca el si fii lui "prooroceau intovarasiti de arfa, de alauta si chinvale" 1 Cronici 25.1,2
10. Nu mi-l imaginez pe Chenania ca si dirijor.
Mi-l imaginez sef peste instrumente. Mi-e mai natural sa asociez termenul de mester cu instrumente, decat cu oameni. Adicatelea: nu cred ca el carmuia oameni; cred ca el carmuia instrumntele muzicale. 
11. Deci Asaf era cu percutia/ritmul; in alta parte zicea ca Asaf conducea cantarea. Orice tobosar/bassist stie ca intr-o trupa cel cu partea ritmica conduce piesa.
PS. S-ar putea sa fi fortat textul astfel incat sa fie pe placul meu. Desigur, sunt doar pareri personale despre acesti doi oameni.

11. Deci Asaf era cu percutia/ritmul; in alta parte zicea ca Asaf conducea cantarea. Orice tobosar/bassist stie ca intr-o trupa cel cu partea ritmica conduce piesa.

PS. S-ar putea sa fi fortat textul astfel incat sa fie pe placul meu. Desigur, sunt doar pareri personale despre acesti doi oameni.

1 Cronici 15:22 "Chenania, căpetenia muzicii între leviţi, cârmuia muzica, fiindcă era meşter."
eu imi sustin parerea,si zic fie ca "mester" era titlu onorific ca si "doctor" in zilele noastre :P sau o alta ideie mai plauzibila este ca el facea instrumente si pt ca cunostea toate instrumentele a devenit "conducatorul muzicienilor" daca dirijor nu iti place :P
cine imi sustine ideia?
eu imi sustin parerea,si zic fie ca "mester" era titlu onorific ca si "doctor" in zilele noastre :P sau o alta ideie mai plauzibila este ca el facea instrumente si pt ca cunostea toate instrumentele a devenit "conducatorul muzicienilor" daca dirijor nu iti place :P

pai, parerea asta ti-o sustin!!!Mariella wrote: sau o alta ideie mai plauzibila este ca el facea instrumente si pt ca cunostea toate instrumentele a devenit "conducatorul muzicienilor" daca dirijor nu iti place :P
cine imi sustine ideia?
Doar ca instrumentele erau facute de David.

Asta e si rostul: sa descoperim cate ceva nou. 
Eu am inteles asa: David era mester in facutul instrumentelor, Chenania este meste in manuitul instrumentelor.
Desigur, poate sa fie si dirijor de cor... huh, am zis-o si pe asta
PS. In cer mi-ar placea sa stau in acelasi cartier cu David, Asaf, Chenania.

Eu am inteles asa: David era mester in facutul instrumentelor, Chenania este meste in manuitul instrumentelor.
Desigur, poate sa fie si dirijor de cor... huh, am zis-o si pe asta

PS. In cer mi-ar placea sa stau in acelasi cartier cu David, Asaf, Chenania.

si inca 7 
13. Ce seminţii nu a numărat Ioab când a făcut numărătoarea poporului şi de ce?
14. Ce ce a insistat David să plătească ogorul pe care voia să aducă jertfă?
15. Cine a ales numele lui Solomon?
16. Unde sunt 23 de versete consecutive fiecare conţinând cuvântul „doisprezece”?
17. Cum erau organizaţi cântăreţii pe vremea lui David? Câte grupe a câte câţi oameni?
18. Cum era organizată armata lui David? Câte divizoo avea şi câţi oameni erau în fiecare divizie?
19. Cine a făcut planul pentru Templu?

13. Ce seminţii nu a numărat Ioab când a făcut numărătoarea poporului şi de ce?
14. Ce ce a insistat David să plătească ogorul pe care voia să aducă jertfă?
15. Cine a ales numele lui Solomon?
16. Unde sunt 23 de versete consecutive fiecare conţinând cuvântul „doisprezece”?
17. Cum erau organizaţi cântăreţii pe vremea lui David? Câte grupe a câte câţi oameni?
18. Cum era organizată armata lui David? Câte divizoo avea şi câţi oameni erau în fiecare divizie?
19. Cine a făcut planul pentru Templu?