Predica din Sabat

Discutii care nu se pot incadra strict intr-o carte biblica
AlexB
Administratorul site-ului

Re: Predica din Sabat

Post by AlexB »

2011-06-25 :: Fr. Nelu Bogdan :: MM, Bogdan Voda

Subiect: Familia pe primul loc

- Pentru a ajunge in cer trebuie sa ne pregatim de pe acum
- Intrebarea la care vor avea de raspuns parintii este: "Unde-ti este frumoasa turma ce ti-a fost incredintat?"
- 1 Timotei 5:8 - ne-am obisnuit sa folosim termenul "necredincios" pentru cineva care nu are treaba cu religia, dar iata ca Pavel spune ca cel care nu are grija de familia sa este mai rau decat un necredincios
- in Egipt au intrat 70 de persoane. Dupa 400 de ani au iesit 600.000 de persoane => acesti parinti au stiut sa-si conserve obiceiuirile, cutura, traditia. Nu si-au piedut identitatea, ci din contra, erau un popor temut pentru faraon
- putem cadea in pericolul de a fi interesati de altii, din tari indepartate, dar cei din familia noastra sa se piarda langa noi si sa nu ne pese!
- sa ne luam timp sa vorbim cu copiii nostri, sa nu ne amagim ca ne vor urma din inertie
- din pacate, in loc sa fim o forta (ca si israelitii), constatam o imbatranire a comunitatilor noastre, chiar disparitia unor comunitati
- ne punem intrebarea de ce tineretul nu mai ramane in biserica? cine este de vina? in primul rand fparintii sunt responsabili
- sa nu ne amagim crezand ca daca le oferim copiilor nostri cele materiale, le este de ajuns
- preocuparea principala a Mantuitorului era sa aline suferinta si sa vindece pe bolnavi
- Marcu 5:18-19 - Isus in trimite pe cel vindecat la... la familia sa! => cei din familia noastra ar trebui sa beneficieze de interesul nostru special
- Atentie la ce citesc si vizioneaza copiii nostri - cele mai multe materiale cu caracter crestin sunt amestecate cu rataciri. - fragm. din Vol. 5 in care ratacirile sunt asemanatate cu "incolaceala" unui sarpe. Nu te inghite din prima, te sufoca incetul cu incetul
- Vol. 5 :: EL nu aproaba "nici o neglijenta si nici o indiferenta" din partea parintilor pentru copiii lor
- tinerii de azi sunt biserica de maine: daca veniti la biserica in tricou, sa nu va mirati ca ei vor veni in pantaloni scurti. este experienta trista a atator biserici...
- Luca 2:41-47 - parintii erau credinciosi, aveau obiceiuri bune. Doar ca pentru o clipa L-au scapat pe Isus din ochi. Cand si-au dat seama de asta> Cat i-a costat?
- poate credem ca la o anumita varsta, copilul ar trebui sa nu mai fie dependent de parinte. Dar parintii sunt responsabili toata viaat pentru copiii lor (EGW)
AlexB

Post by AlexB »

2011-06-25 :: Fr. Vasiliu Man :: MM, Bogdan Voda

- orice facem pentru EL, diavolul nu doarme
- diavolul isi face prezenta chiar si in adunare
- satan a incercat si pe Isus sa-L ispiteasca dupa 40 de zile de post
- Eva avea de toate in gradina,dar vrajmasul a venit si la ea
- deci, satanat ispiteste in orice imprejurare
- diavolul isi adapteaza ispitele
- 1 Petru 5:8 - satan cauta sa inghita pe oricine
- este greu pentru satan sa insele? si da, si nu
- Efeseni 6:11 - sa ne impotrivim ispitirilor diavolului
- satan ne inseama pe toti. nu exista crestin de nota 10
- diavolul amageste mai ales pe tineri: nu ne tratam ca si temple nici la mancare, nici la munca, nici la odihna
- ispitele diavolului: 'vei mai cult, vei sti mai mult, ia si incearca'
- daca-l izgonim pe diavol si-L primim pe Isus, vom avea bucuria vietii vesnice.
Mariella

Post by Mariella »

:) multumesc Alex, asa mai stiu ce aud cei de acasa...
AlexB

Post by AlexB »

cu placere. nu cred ca sunt singurul care s-ar bucura sa stie ce aud cei pe unde colinzi tu. :)
pollianna

Post by pollianna »

Cluj, 1 iulie 2011; fr. Robert Pilback

Motto: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

”Călătorie plăcută!” și ”Drum bun!”

Aceasta este cea mai binevenită urare pentru cel care pleacă, dar adesea insuficientă, când apar probleme.. De aceea trebuie să luăm aminte la sfaturi pentru călătorie care deși nu vor îndepărta dificultățile din calea noastră, ne vor ajuta să ajungem la destinație.
”Nu este nimic de care Satana să se teamă mai mult decât de faptul că poporul lui Dumnezeu va curăţi calea de orice piedică, astfel încât Dumnezeu va revărsa Spiritul Său Sfânt asupra unei biserici slabe, a unei adunări nepocăite. Dacă Satana ar fi avut cale liberă, n-ar mai fi fost nici o trezire mică sau mare până la sfârşitul timpului.” (Solii pentru tineret 129:10)

„Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos.” Filipeni 3:20
Ce luăm cu noi într-o călătorie necunoscută?
Busola, mai nou, GPS este cel mai util lucru; îi dai destinația la care vrei să ajungi și îți trasează linia dreaptă, directă spre acolo.Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să-l crezi.
Asemănătoare este și călătoria cu Isus, în care El este GPSul. Satana vine și ne arată ”alte căi”, amăgiri și ocolișuri prin care să ne abată din drum.
Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.” 1 Timotei 6:12
În momentul în care iei acest ”prieten”, GPS-ul cu tine, tu ai încredere în el! Problema apare în momentul în care te îndoiești de el, cutezând că ”tu știi mai bine”.
Solomon scria: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!” Proverbe 3:5
Cât de mult optimism trebuie să ai ca să nu-ți folosești ”capacitatea” ta de orientare în spațiu, ci să te încrezi într-o palmă de ecran.
Fiecare înger va fi însărcinat și să vină în ajutorul nostru când noi alegem să mergem cu Isus și nu va îngădui să cădem!

Dacă noi alegem să ne abatem din drumul indicat, GPS-ul ne recalculează din punctul respectiv și ne arată spre destinație, fără a ne reproșa!
Dacă ne mărturisim păcatele, (ne dăm seama că suntem pe drumul greșit!) El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9
Isus nu ne lasă! oricât de mult rătăciți, ne arată drumul spre destinație.. în viitor, fără referință la trecut; El ne spune ce obstacole vom mai întâmpina și de ce mai avem nevoie pentru viitor.
„..fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Filipeni 3:13-14
Nici un GPS (standard) nu ne va spune ”e prea târziu, ești prea departe, prea bătrân, nepregătit, e imposibil pentru a ajunge acolo” !
Depinde de tine dacă-i asculți instrucțiunile pentru viitor.. El nu-ți amintește că ai intrat în 3 intersecții greșite, ci că mai ai de parcurs încă 4 pentru a ieși la drumul cel drept! Și chiar dacă te mai abați, El tot îți arată drumul..
„Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” Romani 5:8
Nici unul dintre noi nu vom ajunge mai repede în Cer decât Isus ne poate duce!
Suntem noi gata să renunțăm la necesitățile noastre pentru a reface legătura noastră cu El, pentru a-L recâștiga pe EL?!

.. „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în ziua aceea, Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.” 2 Timotei 4:7-8
Mariella

Post by Mariella »

In Sabatul din 18 iunie , la Arad, fr Beni Sirbusca, a dezvoltat o ideie frumoasa in predica din programul de la Sfanta Cina, citind din Luca 17.36-50 despre femeia pacatoasa si Simon a remarcat ca atunci cand incepem sa judecam pe altii incepe defapt procesul nostru pentru ca cu judecata cu care judecam suntem judecati. Raceala lui Simon aratase cat de putin apreciase harul daruit lui Isus, a demonstrat ca el era un pacatos neiertat in timp ce Maria o pacatoasa iertata.Legea aspra a dreptatii pe care dorea s-o impuna fata de Maria il condamnase pe Simon. Versetul de incheiere a fost 1 Corinteni 11:28 "Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi, şi aşa să mănânce din pâinea aceasta şi să bea din paharul acesta."
AlexB

Post by AlexB »

pollianna wrote:”Călătorie plăcută!” și ”Drum bun!”
Mi-a placut si acest articol: http://aievea.net/articol-lectii-de-la-un-GPS-41.html :)
AlexB

Post by AlexB »

2011-07-02, Pocioveliste

Subiect: De ce venim la biserica (si ce pericole ne pasc...)

- David zice: "Ma bucur cand mi se zice 'Haidem la casa Domnului!'"
- Ce gasea el la casa LUI? De ce se bucura?
- O intamplare cand David a trecut pe la casa LUI: 1 Samuel 21:1-9
- A gasit:

1. Adapost - David fugea de Saul.
Pericole:
- cursele lui Saul sa fie atat de subtile incat sa nu simtim nevoia sa fugim
- prieteni buni cu Saul: nu mai are de ce sa te urmareasca
- sa cauti adapost la Achis... si sa mai trebuiasca si sa faci circ

2. Partasie - "de ce esti singur?" (v.1)
Pericole:
- avem friendşi, dar nu prieteni
- inlocuim partasia live cu telefonul, mess-ul, site-uri de socializare, predici video bune
- ascultam multa muzica moarta, nu mai simtim nevoia si bucuria de a-L lauda impreuna pe EL

3. Paine - "Da-mi 5 paini" (v.3).
Pericole:
- sa nu se gaseasca paine in casa LUI
- sa nu avem pofta de mancare
- sa fim mofturosi la mancare
- sa nu ne placa bucatarul/servitorul
- sa zicem: "mai, bucata asta de paine asa buna este pentru fratele/sora cutare!"
- sa confundam painea cu guma de mestecat

4. Armatura - "N-ai la indemana o sulita sau o sabie?" (v.8)
Pericole:
- sa folosim sabia pentru a da in cap celor mai slabi in credinta
- sa nu ne cunoastem armatura
- sa folosim o armatura defecta, o sabie stirba
- sabia sa rugineasca...

5. Experiente!!! - "filisteanul, pe care l-ai omorat in Valea Terebintilor;" - preotul ii aminteste o experienta din viata lui
Pericole:
- sa nu avem experiente
- sa uitam experientele
- sa punem experientele pe seama norocului/coincidentei
- asemeni femeii vindecate de Isus, sa nu avem curajul sa le spunem

PS. Nu a fost o predica. A fost o expunere de 7-10 minute dupa care fratii au fost incurajati sa spuna experiente... si au spuns muulte. >:D<
pollianna

Post by pollianna »

Cluj, 16 iulie 2011; fr. Iosif Siko

Ce dorim să câștigăm? Pentru ce luptăm? La ce ne place să ne gândim?
- Viața veșnică, Noul Ierusalim (din sală)

”Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi. ” Filipeni 3:10-11

Petru a înţeles cu greu această învăţătură amară, şi anume că drumul lui Hristos pe pământ trecea prin luptă şi umilinţă. Ucenicul se dădea înapoi în faţa părtăşiei cu Domnul său în suferinţă. Dar, în văpaia focului din cuptor, el trebuia să înveţe binecuvântarea adusă de aceasta. Multă vreme după aceea, când fiinţa lui atât de activă era aplecată sub povara anilor şi a muncii, a scris: "Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi: dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui" (1 Petru 4,12.13).Hristos Lumina Lumii 46:34
(Studiul a continuat pe baza acestor fragmente.)
Mariella

Post by Mariella »

Daca as povesti cate am invatat in Sabatul din 16.07 ar fi foarte multe,doar la programul de la ora 18 s-a vorbit despre 3 subiecte frumoase si vaste in afara de cele amintit in experiente si versurile cantarilor, dintre toate o sa aleg doar o "predica" compusa de cele 5 persoane care au avut privilegiu sa fie la Oradea . Subiectul era Isus in Vechiul Testament si se vorbea despre lucrurile si intamplarile din prima parte a Bibliei care ne aduce aminte de Fiul lui Dumnezeu, si sa vedeti cate am gasit in cele 5 minute+ prelungiri, pe care le-am avut la dispozitie:
* mielul jertfit de Abel
* scara lui Iacov
* plaga a 10-a din Egipt, salvarea intaiilor nascuti istraielitii
* jerfele pentru pacar aduse in sanctuar
* sarpele de arama
* promisiunea facuta Evei
* promisiunea facuta lui Avram
* profetiile din Isaia(cap53), Psalmi, Iov , Maleahi, Hagai, Proverbe, Cantarea Cantarilor, profetiile facute de Moise, Balam,
* jerfa pe care trebuia s-o aduca Avram
* preotii si slujbele din sanctuar
* elementele Sanctuarului: poarta,ligheanul, painea pt punerea inainte, sfetnicul si undelemnul...chivotul si tronul harului
* Marele Preot
* Pastele
* Ziua ispasirii
* manifestarea de pe Muntele Sinai
* Arca lui Noie
* rugul aprins
* painea din desert
* apa din stanca
* stanca
* Stalpul de nor si foc
* Piatra din capul unghiului
* Iosif si haina lui patata cu sange (vanzarea lui)
* salvarea lui Lot
* salvarea celor 3 tineri din cuptor (prin ingerul care "semana cu un fiu de Dumnezeu')

....toate acestea idei, si multe altele au fost spus si dezvoltate de toti cei prezenti ...dupa toate auzite pot numai sa spun ca
" biruinţa vine prin marele număr de sfetnici. "Prov 11.14 :) iar acest "mare numar" poate fi si 5 ;)
Post Reply

Return to “Studiu Biblic - Discutii generale”