Citind cartea Iona mi-a sarint in ochi un verset:
"Când îmi tânjea sufletul în mine, mi-am adus aminte de Domnul, şi rugăciunea mea a ajuns până la Tine, în Templul Tău cel sfânt." Iona 2 7
Surprinzator acest Iona. El stia ceva ce nu multi crestini mai cred azi: ca in cer este un Templu!
Noutati din Iona
Re: Noutati din Iona
astept sa notezi inca 12 "noutati" de mult stiute 

pai....facem altfel sunt 12 puncte, si pe forum suntem 4 persoane care am auzit de ele din sabatul de 01.10 de la Oradea asa ca fiecare cate 3
...si pt ca eu sunt prima care spune aleg care vreau eu :P
1.´Cuvantul Domnului a vorbit´ Iona 1.1 ---Dumnezeu ne vorbeste
2. ´lui Iona, fiul lui Amitai ´Iona 1.1--- Dumnezeu ne cunoaste pe nume pe fiecare (Isaia 43.1,45.1)
3. din Iona 1.2 ---Dumnezeu nu are someri, El are de lucru pentru fiecare
acum e randul vostru

1.´Cuvantul Domnului a vorbit´ Iona 1.1 ---Dumnezeu ne vorbeste

2. ´lui Iona, fiul lui Amitai ´Iona 1.1--- Dumnezeu ne cunoaste pe nume pe fiecare (Isaia 43.1,45.1)
3. din Iona 1.2 ---Dumnezeu nu are someri, El are de lucru pentru fiecare
acum e randul vostru

(esti nostima)
S-a mai zis:
4. EL nu-ti intoarce spatele :: Iona a vrut sa fuga departe de faţa LUI. Dar EL nu l-a abandonat
5. EL are o solutie la probelemele fara solutii :: i-a scapat pe marinari, l-a scapat pe Iona, i-a scapat pe niniveni (toate aceste cazuri fiind parca fara nici o speranta)
6. EL are rabdare :: a avut rabdare cu Iona, dar mai ales cu Iona.
S-a mai zis:
4. EL nu-ti intoarce spatele :: Iona a vrut sa fuga departe de faţa LUI. Dar EL nu l-a abandonat
5. EL are o solutie la probelemele fara solutii :: i-a scapat pe marinari, l-a scapat pe Iona, i-a scapat pe niniveni (toate aceste cazuri fiind parca fara nici o speranta)
6. EL are rabdare :: a avut rabdare cu Iona, dar mai ales cu Iona.
Ma bucur ca ai intrat in joc, asteptam pe celalate jucatoare :P
* a avut rabdare cu cei din Ninive(in loc de: "Maine, cetatea va fi nimicita!", spune "Inca 40 de zile..."), dar mai ales cu Iona. 
7. In Iona 1:14 corabierii spun "Caci, Tu, Doamne, faci ce vrei!" ... Dumnezeu lucreaza cel mai bine cand nu e limitat de cerintele noastre.
8. Desi nedorita, experienta lui Iona e folosita de Dumnezeu pentru a Se face de cunoscut corabierilor!(v. 16) ... doar El poate transforma blestemul in binecuvantare!
9. Corabierii se roaga pe corabie(v.16), Iona se roaga in burta pestelui ... Dumnezeu nu e influentat de grandoarea Templului cand vine vorba sa asculte cererile noastre... El vrea "rugaciuni intelepte" si sincere.
p.s. ciudat om, Iona asta... "spre marea lui surpriza, misiunea a avut succes si, spre marea lui dezamagire, cetatea nu a fost distrusa; dar asa el invata lectia iubirii lui Dumnezeu pentru om!"

7. In Iona 1:14 corabierii spun "Caci, Tu, Doamne, faci ce vrei!" ... Dumnezeu lucreaza cel mai bine cand nu e limitat de cerintele noastre.

8. Desi nedorita, experienta lui Iona e folosita de Dumnezeu pentru a Se face de cunoscut corabierilor!(v. 16) ... doar El poate transforma blestemul in binecuvantare!
9. Corabierii se roaga pe corabie(v.16), Iona se roaga in burta pestelui ... Dumnezeu nu e influentat de grandoarea Templului cand vine vorba sa asculte cererile noastre... El vrea "rugaciuni intelepte" si sincere.
p.s. ciudat om, Iona asta... "spre marea lui surpriza, misiunea a avut succes si, spre marea lui dezamagire, cetatea nu a fost distrusa; dar asa el invata lectia iubirii lui Dumnezeu pentru om!"