:) ganduri despre ganduri

Concluziile unui intelept nebun
Post Reply
Mariella

:) ganduri despre ganduri

Post by Mariella »

* daca as vrea sa desenez ceva care sa reprezinte capitolul 1 , as desena multe cerculete de diferite culori si marimi.Unele ar fi mari ca cel al circuitului apei in natura, altele mai mici ca cel al miscarilor vantului, unele ar fi gigantice de exemplu cel care ar avea in centru Soarele sau putin mai mic cel trasat de Luna in jurul Pamantului...iar unele ar reprezenta miscarile noastre ,ale oamenilor pentru ca fiecare se invarte in jurul a ceva (Solomon a dat 3 exemple: intelepciunea , prostia si nebunia) sau a Cuiva, chiar daca uneori o facem inconstienti.E bine sa ne intrebam fiecare, in jurul a ce si a cui ne invartim? pentru ca daca tot ne framantam "necurmat" macar sa nu o facem fara rost. :)
* tot in cap 1,in versetul 16 , ni se decopera unul dintre motivele majore ale caderii lui Solomon, pentru ca chiar el zicea in Proverbele 3:7 " Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul " sau Proverbele 16:18 "Mândria merge înaintea pieirii, şi trufia merge înaintea căderii" si tot el gafeaza gandinduse „Iată că am sporit şi am întrecut în înţelepciune pe toţi cei ce au stăpânit înaintea mea peste Ierusalim, şi mintea mea a văzut multă înţelepciune şi ştiinţă."
Ps.Mi-ar placea sa stiu ordinea cronologica a spuselor lui, poate le voi afla canva :)
Manuela

Re: :) ganduri despre ganduri

Post by Manuela »

In sfarsit, am ajuns si eu sa scriu pe aici, de mult aveam de gand ;;) Imi plac tare mult descoperirile voastre. Si imi plac cerculetele tale, Maria 8->
Din Eclesiast, mi-au placut muuulte lucruri...

♥ in capitolul 5, spune ca e mai bine sa asculti,decat sa aduci "jertfa nebunilor". Din capitol, eu am inteles ca jertfa nebunilor este vorbitul fara rost si fara sa gandesti ce spui. Niciodata pana acum nu m-am gandit ca asta inseamna chiar o "jertfa a nebunilor"..."Nu te grabi sa deschizi gura, si sa nu-ti rosteasca inima cuvinte pripite"... :-$

♥ Ecl. 10:10 "Când se toceşte fierul, şi rămâne neascuţit, trebuie să-ţi îndoieşti puterile; de aceea la izbândă ajungi prin înţelepciune." Asta mi-a adus aminte de o poveste pe care am citit-o mai demult :

Era odata un taietor de lemne foarte puternic care-si cauta de lucru.A ajuns la un negustor de cherestea si acesta l-a angajat imediat.Pentru ca era platit bine,iar conditiile de lucru erau foarte bune,taietorul de lemne si-a dat silinta sa lucreze cat putea de bine.
Negustorul i-a dat un topor si i-a aratat locul de unde sa taie copacii.In prima zi,omul a taiat 15 copaci. “Felicitari”,i-a spus seful.’Continua sa muncesti tot asa!”
Fiind foarte motivat de cuvintele stapanului,taietorul de lemne a incercat sa munceasca si mai bine a doua zi,dar nu a putut dobori decat 10 copaci.A treia zi a incercat si mai mult,dar n-a reusit sa doboare decat 7 copaci.
Zi dupa zi el dobora tot mai putini copaci.
“Cred ca imi pierd puterile”,se gandea taietorul de lemne. Stanjenit s-a dus la negustor si si-a cerut scuze spunandu-i ca nu intelege ce i se intampla.
“Cand ai ascutit ultima oara toporul?” a intrebat negustorul.
“Ascutit?Nu am avut timp sa ascut toporul.Am fost foarte ocupat sa tai copacii…”

De multe ori, suntem asa de grabiti sa facem un lucru, ca uitam sa ne ascutim toporul...
"Clipele petrecute in studiu si rugaciune dimineata te vor scuti de pierderi de timp mai tarziu" O:-)

♥ Si un fel de operatie estetica :> : "Înţelepciunea omului îi luminează faţa, şi asprimea feţei i se schimbă."(Ecl. 8:1) ;;)
Mariella

Post by Mariella »

* Multumim Manu pentru gandurile si povestioarele tale intelepte si le mai asteptam :)
AlexB
Administratorul site-ului

Post by AlexB »

Manu, povestioara ta mi-a amintit de o maxima: "Cand facem lucrarea Domnului, sa nu uitam de Domnul lucrarii". :)
Post Reply

Return to “Eclesiastul”