* daca as vrea sa desenez ceva care sa reprezinte capitolul 1 , as desena multe cerculete de diferite culori si marimi.Unele ar fi mari ca cel al circuitului apei in natura, altele mai mici ca cel al miscarilor vantului, unele ar fi gigantice de exemplu cel care ar avea in centru Soarele sau putin mai mic cel trasat de Luna in jurul Pamantului...iar unele ar reprezenta miscarile noastre ,ale oamenilor pentru ca fiecare se invarte in jurul a ceva (Solomon a dat 3 exemple: intelepciunea , prostia si nebunia) sau a Cuiva, chiar daca uneori o facem inconstienti.E bine sa ne intrebam fiecare, in jurul a ce si a cui ne invartim? pentru ca daca tot ne framantam "necurmat" macar sa nu o facem fara rost.
* tot in cap 1,in versetul 16 , ni se decopera unul dintre motivele majore ale caderii lui Solomon, pentru ca chiar el zicea in Proverbele 3:7 " Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul " sau Proverbele 16:18 "Mândria merge înaintea pieirii, şi trufia merge înaintea căderii" si tot el gafeaza gandinduse „Iată că am sporit şi am întrecut în înţelepciune pe toţi cei ce au stăpânit înaintea mea peste Ierusalim, şi mintea mea a văzut multă înţelepciune şi ştiinţă."
Ps.Mi-ar placea sa stiu ordinea cronologica a spuselor lui, poate le voi afla canva